Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» στο φιλολογικό Μνημόσυνο στη μνήμη Ιωάννη Μαζαράκη-Αινιάν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς»

 

Αντιπροσωπεία του Πολιτικού Φορέα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» με επικεφαλής τον Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Πέτρο Δημητριάδη, παρευρέθηκαν το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών για να συμμετάσχουν στο φιλολογικό μνημόσυνο εις μνήμην του Ιωάννη Μαζαράκη-Αινιάν με αφορμή τα τρία έτη της εκδημίας του.

Παράλληλα με την εκδήλωση για τον αλησμόνητο λάτρη της έρευνας που ήταν ταυτισμένος με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, έλαβε χώρα και η καθιερωμένη κοπή της πίτας του συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς, κ. Καλλίνικος, αποδίδοντας συμβολικά φόρο τιμής σε όλους όσους προσπαθούν να αναδείξουν την ιστορική αλήθεια του Ελληνισμού της Μακεδονίας μας.

Ακολούθησαν οι κάτωθι ομιλητές που φώτισαν το έργο και την τεράστια προσφορά στην πατρίδα του σπουδαίου ευπατρίδη, Ιωάννη Μαζαράκη-Αινιάν:

Ο Φίλιππος Μαζαράκης Αινιάν, ιστορικός και Επιμελητής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Ο Βασίλειος Νικόλτσιος, Συνταγματάρχης ε.α., φαρμακοποιός και συγγραφέας.

Ο Αντώνιος Σατραζάνης, Διδάκτωρ Ελληνικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα μέρος του ντοκιμαντέρ για τον Μακεδονικό Αγώνα του ιστορικού ερευνητή Γεωργίου Μπαγανά.

Την τελετή συνόδεψε μουσικά η νεανική χορωδία τη Απολύτρωσης.

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνισμό, την ιστορία, τα σύμβολα και τις παραδόσεις μας, θα συνεχίσουν αμείωτα να μάχονται για την κατάπτωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

dimitriadis syllogos makedonomaxon (3)

dimitriadis syllogos makedonomaxon 1

dimitriadis syllogos makedonomaxon 1

dimitriadis syllogos makedonomaxon (4)

dimitriadis syllogos makedonomaxon (4)

dimitriadis syllogos makedonomaxon (2)

dimitriadis syllogos makedonomaxon (2)



ΠΗΓΗ