Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει πυρομαχικά για άρματα μάχης στο Ισραήλ, προκειμένου να στηρίξει τη χώρα αυτή στον αγώνα της κατά της Χαμάς, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Τα αρμόδια υπουργεία έχουν ήδη συμφωνήσει κατ’ αρχήν να ικανοποιήσουν το αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εξετάζεται η πιθανότητα να αποδεσμευτούν πυρομαχικά από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού

Το Βερολίνο έλαβε το αίτημα αυτό, που αφορά την προμήθεια περίπου 10.000 βλημάτων ακριβείας των 120 χιλιοστών, από τον ισραηλινό στρατό τον περασμένο Νοέμβριο. Έκτοτε, η καγκελαρία, το υπουργείο Άμυνας, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας συζητούν το αίτημα υπό άκρα μυστικότητα

Επειδή η αμυντική βιομηχανία δεν μπορεί να παραδώσει αμέσως την επιθυμητή ποσότητα πυρομαχικών, εξετάζεται η πιθανότητα να αποδεσμευτούν πυρομαχικά από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού, ώστε να ικανοποιηθεί σύντομα το αίτημα.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νέο προϋπολογισμό προσθέτοντας 15 δισ. δολάρια για τον πόλεμο

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε τη Δευτέρα αναθεωρημένο κρατικό προϋπολογισμό του 2024 με τροποποιήσεις που προσθέτουν 55 δισεκατομμύρια σέκελ (15 δισ. δολάρια ή 13,7 δισ. ευρώ) για ως επί το πλείστον πολεμικές δαπάνες, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Οικονομικών και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Με τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης να συμπληρώνει 100 ημέρες την Κυριακή, ο τροποποιημένος προϋπολογισμός θα περιλαμβάνει περισσότερα χρήματα για την άμυνα και την αποζημίωση όσων επλήγησαν από τη σύγκρουση, μαζί με υψηλότερα κονδύλια για την υγειονομική περίθαλψη, την αστυνομία, την πρόνοια και την εκπαίδευση.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ