«Ανοίξτε τα στόρια σε ένα μαγευτικό αθηναϊκό τοπίο που κόβει την ανάσα». Κάπως έτσι σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του, το «The One Acropolis» το πολυτελές, αριστοκρατικό και μοντέρνο κτίριο, στην καρδιά της Αθήνας, με θέα φυσικά την Ακρόπολη και τον Εθνικό Κήπο.

Αυτή ακριβώς η λεπτομέρεια φαίνεται να ήταν που τράβηξε το βλέμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη αλλά και του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ καθώς αποφάσισαν να νοικιάσουν μία από τις 9 χλιδάτες σουίτες, που στεγάζονται στο κτίριο, με τις δεκάδες παροχές, από προσωπικό σεφ, προσωπικό γυμναστή και ιδιωτικές ξεναγήσεις στην πρωτεύουσα.

Ανακαινίστηκε πλήρως το 2019

Το οικοδόμημα στεγάζεται στην Αρδηττού, λίγα μέτρα μακριά από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Κτίστηκε το 1965 και ανακαινίστηκε το 2019 από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Βαξεβανάκη, με αποτέλεσμα το φθινόπωρο του 2020 να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες στον ανανεωμένο χώρο του.

Ξενάγηση

«Ένα εμβληματικό καταφύγιο για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες του κόσμου που επιθυμούν να βιώσουν την πολυτέλεια και την άνεση στο έπακρο». Κάπως έτσι περιγράφεται η εμπειρία διαμονής στο επταώροφο κτίριο, με τις εικόνες από το εσωτερικό των υπερπολυτελών δωματίων να μιλούν από μόνες τους.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά μερικές από τις σουίτες που παρέχει το «The One Acropolis».

πηγή: theoneacropolis.gr

πηγή: theoneacropolis.gr

πηγή: theoneacropolis.gr

πηγή: theoneacropolis.gr

πηγή: theoneacropolis.gr

Περνώντας απ’ έξω θα προσέξετε στην είσοδο τα δύο καταπράσινα παρτέρια φυτεμένα με αμιγώς ελληνικά μυρωδικά φυτά, όπως λεβάντες και δενδρολίβανα, καθώς και την εντυπωσιακή ελιά μπονσάι των 200 και πλέον ετών.

πηγή: theoneacropolis.gr

πηγή: theoneacropolis.gr

Η αίσθηση της πολυτέλειας κορυφώνεται μόλις ανεβείτε στο roof garden το οποίο διαθέτει πισίνα και χώρο για μπάρμπεκιου. Από εκεί πρωταγωνιστές της μαγευτικής θέας γίνονται οι: Παρθενώνας, Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Λυκαβηττός, Ζάππειο, Εθνικός Κήπος μέχρι και ο Σαρωνικός.

πηγή: theoneacropolis.gr

πηγή: theoneacropolis.gr

πηγή: theoneacropolis.gr

Η αξία

Κάνοντας μία μικρή και σύντομη έρευνα στις διάφορες πλατφόρμες ενοικίασης δωματίων και διαμερισμάτων θα δει κανείς ότι η τιμή για ημερήσια μίσθωση ξεκινά από 118 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 990 ευρώ.

Μεγάλη απόκλιση παρουσιάζουν επίσης οι τιμές και στην περίπτωση που θέλει κανείς να προβεί σε μηνιαία μίσθωση. Το κόστος ξεκινά από τις 5.399 ευρώ και φτάνει έως τις 28.424 ευρώ.



ΠΗΓΗ