Η πολυαναμενόμενη ετήσια εορταστική αποστολή της Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής για την παρακολούθηση του Άγιου Βασίλη σε όλο τον πλανήτη πλησιάζει γρήγορα και με πιο επιχειρησιακή αίσθηση.

Όλα ξεκίνησαν από ένα λάθος το 1955. Σύμφωνα με τον θρύλο, μια αγγελία σε μια εφημερίδα του Κολοράντο Σπρινγκς καλούσε τα παιδιά να πάρουν τηλέφωνο τον Άγιο Βασίλη, αλλά κατά λάθος ανέφερε τον αριθμό τηλεφώνου της Διοίκησης Αεράμυνας Ηπείρου, του προκατόχου της NORAD, που είχε επίσης την έδρα της στο Κολοράντο Σπρινγκς. Ξεκινώντας έτσι τη μονοήμερη αποστολή της NORAD για τον εντοπισμό του Άγιου Βασίλη.

Η NORAD αποφάσισε να κάνει μια νέα υπερπαραγωγή σε παλιό πρόγραμμα για να τραβήξει τα βλέμματα

Η 68η ετήσια αποστολή «NORAD Tracks Santa» θα εγκαταστήσει το τηλεφωνικό κέντρο NTS στο υπόστεγο 123, ώστε να παραπέμπει σε στρατιωτική επιχείρηση όπως στις αποστολές της NORAD,: την αεροδιαστημική προειδοποίηση και τον αεροδιαστημικό έλεγχο.

Το υπόστεγο 123 έχει ήδη στολιστεί.

Η νέα έδρα του τηλεφωνικού κέντρου είναι ένα υπόστεγο του στρατού

Ο διαχειριστής του προγράμματος Σον Κάρτερ ανέφερε πως «Η παρουσία στο υπόστεγο 123 εντάσσει το πρόγραμμα ακριβώς στο επιχειρησιακό πλαίσιο από το οποίο προήλθε», δήλωσε ο διαχειριστής του προγράμματος NTS. Με την πάροδο των ετών, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει γνωρίσει αρκετές διαφορετικές επαναλήψεις, μερικές φορές τείνοντας περισσότερο στις εορταστικές εκδηλώσεις της περιόδου των διακοπών, άλλες φορές γιορτάζοντας την ιδιοτροπία. Τελικά, ο εντοπισμός του Άγιου Βασίλη είναι μια στρατιωτική επιχείρηση και το να έχουμε το Hangar 123 ως τη νέα έδρα του τηλεφωνικού κέντρου δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο».

Ο Κάρτερ, ο οποίος διανύει το δεύτερο έτος που ηγείται του μεγαλύτερου εγχειρήματος του Υπουργείου Άμυνας για την ενημέρωση των πολιτών, δήλωσε ότι «το NORAD Tracks Santa 2023 είναι γεμάτο από νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως η τοποθεσία, νέα παιχνίδια και τεχνολογία, μια ένατη γλώσσα που προσφέρεται στον ιστότοπο της NTS (www.noradsanta.org) και πολλά άλλα. Είπε ότι είναι λίγο υπερβολικό, αλλά κάθε προσθήκη και αλλαγή είναι προς το καλύτερο.

Το υπόστεγο είναι σχεδόν έτοιμο για την εκκίνηση της αποστολής.

Ο Larry Wilkerson, αξιωματικός ανάπτυξης της εγκατάστασης Peterson SFB και επικεφαλής πτήσης ανάπτυξης και διανομής της 21ης Μοίρας Λογιστικής Ετοιμότητας δήλωσε πως «Ο ενθουσιασμός μου μεγάλωσε δουλεύοντας με την ομάδα NTS, παρακολουθώντας και ακούγοντάς τους ενώ περπατούσα στις εγκαταστάσεις. Βλέποντας από πρώτο χέρι πώς σχεδιάζουν και εκτελούν αυτό το πραγματικά φανταστικό γεγονός που απευθύνεται σε παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι ακόμα πιο απαραίτητο ,υπό το φως των σημερινών παγκόσμιων γεγονότων».



ΠΗΓΗ