Η ηθοποιός δήλωσε ότι καταδικάζει τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία, αφού απολύθηκε από το Scream VII για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ερμηνεύτηκαν ως αντισημιτικές.

Η πρωταγωνίστρια του Scream, Μελίσα Μπαρέρα, απάντησε δημόσια στην απόλυση της από το Scream VII επειδή ανάρτησε δημοσιεύσεις που, σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής της ταινίας, ερμηνεύτηκαν ως αντισημιτικές. Η ηθοποιός δήλωσε ότι καταδικάζει τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία, αλλά «θα εξακολουθήσει να εκφράζει τη γνώμη της» για τη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς.

«Κανένα κυβερνητικό όργανο δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής»

«Όχι ισλαμοφοβία. Όχι αντισημιτισμό»

Η Μπαρέρα, η οποία έπαιξε στην πέμπτη και έκτη ταινία Scream και επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη έβδομη ταινία, έχει υποστηρίξει ανοιχτά την Παλαιστίνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει δηλώσει ότι το Ισραήλ διαπράττει «γενοκτονία» και «σκοτώνει βάναυσα αθώους Παλαιστίνιους, μητέρες και παιδιά, με το πρόσχημα της καταστροφής της Χαμάς».

«Τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλλουν μόνο την [ισραηλινή] πλευρά. Γιατί το κάνουν αυτό, θα σας αφήσω να το μαντέψετε μόνοι σας», έγραψε στις 22 Οκτωβρίου, προσθέτοντας: «Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο μίσος. Όχι ισλαμοφοβία. Όχι αντισημιτισμό».

Την Τρίτη, η Μπαρέρα απολύθηκε από την Scream VII με πρωτοβουλία της εταιρείας παραγωγής Spyglass Media, η οποία επιβεβαίωσε στο Variety ότι η απόφαση ελήφθη λόγω ορισμένων αναρτήσεων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες θεωρήθηκαν αντισημιτικές.

«Προσεύχομαι μέρα και νύχτα να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί»

«Έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή την υποκίνηση μίσους σε κάθε μορφής, συμπεριλαμβανομένων ψευδών αναφορών σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση, διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος ή οτιδήποτε ξεπερνάει κραυγαλέα τα όρια της ρητορικής μίσους», δήλωσε εκπρόσωπος της Spyglass στο Variety. Η Guardian δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει σε ποιες αναρτήσεις αναφερόταν η Spyglass.

Κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη αξίζει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα

Σε μια ανάρτηση που έχει πλέον διαγραφεί στο X την Τρίτη, ο σκηνοθέτης του Scream VII Κρίστοφερ Λάντον έγραψε: «Αυτή είναι η δήλωσή μου: Τα πάντα είναι χάλια. Σταματήστε να τσιρίζετε. Δεν ήταν δική μου απόφαση».

Την Τετάρτη, η Μπαρέρα προέβη σε δήλωση στο Instagram «Πρώτα απ’ όλα απορρίπτω τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία. Καταδικάζω το μίσος και την προκατάληψη κάθε είδους εναντίον οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων.

Ως Λατίνα, περήφανη Μεξικάνα, νιώθω την ευθύνη του να έχω μια πλατφόρμα που μου επιτρέπει το δικαίωμα να ακούγομαι, και ως εκ τούτου προσπάθησα να τη χρησιμοποιήσω για να ευαισθητοποιήσω για θέματα που με ενδιαφέρουν και να προσφέρω τη φωνή μου σε όσους έχουν ανάγκη.

Κάθε άνθρωπος σε αυτή τη γη αξίζει ίσα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοπρέπεια και, φυσικά, ελευθερία. Πιστεύω ότι μια ομάδα ανθρώπων ΔΕΝ είναι η ηγεσία της και ότι κανένα κυβερνητικό όργανο δεν πρέπει να είναι υπεράνω κριτικής.

Προσεύχομαι μέρα και νύχτα να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί, να μην υπάρχει άλλη βία και να υπάρχει ειρηνική συνύπαρξη. Θα συνεχίσω να μιλάω για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι την ειρήνη και την ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία. Η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή για μένα».

*Mε πληροφορίες από Guardian | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Melissa Barrera | Instagram



ΠΗΓΗ