Γνωρίσαμε την Κατερίνα Κρομμυδάκη από τις εκλεπτυσμένες και ευφάνταστες δημιουργίες της, η οποία έχει υπογράψει τις στυλιστικές εμφανίσεις καλόγουστων καλλιτεχνών ανάμεσα τους η Μαρινέλλα, η Δέσποινα Βανδή, η Έλενα Παπαρίζου και η Μελίνα Ασλανίδου.

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείσθε με τη μόδα;

«Βρίσκομαι στον χώρο της μόδας από το 2004. Είχα πάθος με την μόδα από μικρή ηλικία θεωρώντας ότι η ενασχόληση μου με τον συγκεκριμένο χώρο ήταν μονόδρομος. Μου αρέσει να δημιουργώ ρούχα θηλυκά, κομψά και διαχρονικά. Προτιμώ να επιλέγω κυρίως σπάνια vintage υφάσματα επενδύοντας έτσι στην μοναδικότητα των ρούχων που κατασκευάζονται.»

H Ειρήνη Παπαδοπούλου με ένα ανάλαφρο εμπριμέ φόρεμα

Τι λειτουργεί ως έμπνευση για εσάς;

«Βασικό ρόλο παίζει το προσωπικό στυλ, αυτό καθορίζει πολλές φορές και το τελικό αποτέλεσμα. Με εμπνέουν οι γυναίκες με έντονο προσωπικό στυλ και χαίρομαι ιδιαίτερα να δημιουργώ για αυτές. Κάθε δημιουργία μου την βλέπω σαν μια μικρή ιστορία.»

Με τη Μαρία Ηλιάκη έχουν συνεργαστεί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Τι υλικά χρησιμοποιείτε;

«Λατρεύω τα ιδιαίτερα υφάσματα και μου αρέσει να συνδυάζω «αταίριαστα» μοτίβα, χρώματα και υφές δημιουργώντας έτσι μοναδικά κομμάτια. Αγαπημένη μου τεχνική είναι το μουλάζ, ένα κομμάτι υφάσματος ζωντανεύει πάνω στην κούκλα παίρνοντας μορφή, ότι πιο μαγικό.»

Ανάμεσα στις καλλιτέχνιδες που έχει ντύσει και η Έλενα Παπαρίζου.

Έχετε ξεχωρίσει μέσα από τις δημιουργίες σας σε επώνυμες κυρίες του καλλιτεχνικού στερεόματος

«Έχω ντύσει αρκετές επώνυμες Ελληνίδες. Ανάμεσα τους Δέσποινα Βανδή, Μελίνα Ασλανίδου, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Μαρία Ηλιακή, Κατερίνα Λιόλιου. Από τις αγαπημένες μου συνεργασίες ήταν με την´Ελενα Παπαρίζου και η τελευταία με τη Μαρινέλλα. Ένα όνειρο ζωής για τη διαδρομή μου. Την θαυμάζω πάρα πολύ και όταν μου ζητήθηκε να σχεδιάσω τα ρούχα για τις εμφανίσεις της στο  Nox το έκανα με πολύ μεγάλη χαρά.

Δέσποινα Βανδή με outfit Κατερίνα Κρομμυδάκη

Το ξεχωριστό κιμονό της Δέσποινας Βανδή

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βλέπω τη σπουδαία αυτή ερμηνεύτρια να έχει επιλέξει τις δημιουργίες μου για τις εμφανίσεις της.»

Μια από τις συνεργασίες της και αυτή φέτος με την Μαρινέλλα

Τι επιλέξατε να φορέσει φέτος η Μαρινέλλα;

Το statement βελούδινο κιμονό της με παγιέτες, ένα ρούχο τόσο επιβλητικό όσο και η ίδια.Έχει φοδραριστεί με ένα μεταξωτό vintage ύφασμα -που το αγάπησε από την πρώτη στιγμή – και τελευταία πινελιά είναι οι χειροποίητες φούντες με χάντρες και παγιέτες που συμπληρώνουν αυτό το μοναδικό ρούχο, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε αποκλειστικά για εκείνη.

Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη που αξιώθηκα να ντύσω αυτόν τον ζωντανό μύθο.

Η βάση είναι πιο μίνιμαλ με ένα παντελόνι σε ίσια γραμμή και μπλούζα ζιβάγκο.Highlight το μεταξωτό φουλάρι με τα μακριά κρόσια  που φοράει αφού βγάζει το κιμονό, το οποίο «ακολουθεί» την θεσπέσια κίνηση της επάνω στην πίστα. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη που αξιώθηκα να ντύσω αυτόν τον ζωντανό μύθο.

Η Μελίνα Ασλανίδου σε λαμπερή εμφάνιση

Το προσωπικό brand της Κατερίνας Κρομμυδάκη είναι katerina krommidaki.



ΠΗΓΗ