Η Όπρα Γουίνφρεϊ προβληματίζεται για το πώς το βάρος της ήταν θέμα εθνικής συζήτησης για δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια μιας ειλικρινούς συζήτησης στο πρώτο επεισόδιο του «The Jamie Kern Lima Show» που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, η Γουίνφρεϊ μίλησε για το πώς το να την κοροϊδεύουν για το βάρος της ήταν μια «αποδεκτή» μορφή γελοιοποίησης.

«Ένα από τα πιο οδυνηρά πράγματα ήταν ότι το ‘In Living Color’ είχε κάνει ένα σκετς όπου η γυναίκα έφτιαχνε κάτι και απλά το έτρωγε και γινόταν όλο και πιο χοντρό άτομο»

«Για 25 χρόνια, κάθε εβδομάδα, με τη μία ή την άλλη μορφή, υπήρχε κάποια σκανδαλοθηρική χρήση του βάρους μου», είπε, προσθέτοντας ότι «το να κοροϊδεύουν το βάρος μου ήταν εθνικό σπορ για 25 χρόνια».

«Οι κωμικοί το έκαναν, οι καλύτεροι κωμικοί το έκαναν, οι κορυφαίοι κωμικοί το έκαναν, οι άνθρωποι που είχαν τα σόου τους το έκαναν – ήταν απλώς αποδεκτό ότι μπορούσες να κοροϊδεύεις εμένα και το βάρος μου», είπε πριν απαριθμήσει μερικά από τα πράγματα που έκαναν οι άνθρωποι και της έμειναν μέχρι σήμερα.

Τα χοντροφοβικά μέσα

«Ένα από τα πιο οδυνηρά πράγματα ήταν ότι το ‘In Living Color’ είχε κάνει ένα σκετς όπου η γυναίκα έφτιαχνε κάτι και απλά το έτρωγε και γινόταν όλο και πιο χοντρό άτομο», εξήγησε η Γουίνφρεϊ. «Και το κωμικό κομμάτι ήταν ότι τελικά απλά εξερράγη, και ξέρετε, όλο το κοινό λιποθύμησε [γελώντας]. Και η γυναίκα ήμουν εγώ».

«Και αυτό ήταν απλά αποδεκτό!», είπε η Γουίνφρεϊ.

Πολλές διασημότητες που βρίσκονται εδώ και καιρό στο επίκεντρο της δημοσιότητας αποκαλύπτουν πώς ήταν να τους σχολιάζουν κατά τη διάρκεια μιας πιο άνομης εποχής για τα μέσα ενημέρωσης.

Η Βικτόρια Μπέκαμ μοιράστηκε πώς η κριτική που δέχτηκε για το βάρος της μετά τον τοκετό την έκανε να μην θέλει να βγει έξω, από φόβο για το τι θα γράψουν οι φυλλάδες.

«Θυμάμαι ότι αφού γέννησα τον Μπρούκλιν, η πρώτη μου έξοδος ήταν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, όπου εμμέσως πλην σαφώς έλεγαν ότι έπρεπε να χάσω βάρος», μοιράστηκε σε συνέντευξή της στο Grazia τον περασμένο μήνα.

*Με πληροφορίες από: Huffpost | Kεντρική φωτογραφία θέματος: REUTERS | Brendan McDermi



ΠΗΓΗ