Υπάρχει ένα παλιό ρητό: «Αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, μην πεις απολύτως τίποτα». Ωστόσο, στην ψηφιακή εποχή, αυτό φαίνεται να αποτελεί πλέον γίνει μια ιστορία που έχει περάσει στην αιωνιότητα. Κάνοντας scroll σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, θα συναντήσετε πολύ γρήγορα ανεξέλεγκτο ρατσισμό, ομοφοβία, ξενοφοβία και κακόβουλες ειρωνείες χωρίς κανέναν λόγο.

Η σχεδιάστρια Michaela Stark βρέθηκε προσφάτως στο επίκεντρο μιας σφοδρής κακοποίησης, μετά τη συνεργασία της με τη Victoria’s Secret για το VS World Tour 2023 – μια καινούργια και βελτιωμένη (σαν να λέμε: διαφορετική) παρουσίαση που θα αντικαταστήσει το κλασσικό ετήσιο show.

«Να τρολάρει τα τρολ και να τους πετάει τις λέξεις πίσω στο πρόσωπό τους. Παίζοντας με το πόσο γελοίοι και ηλίθιοι είναι»

Oι εμφανίσεις της Stark, τις οποίες διαμόρφωσε η ίδια μαζί με τις Ceval και Jade O’Belle, ήταν τα ανατρεπτικά εσώρουχα για τα οποία έχει γίνει γνωστή – κορσέδες και εσώρουχα που παραμορφώνονται και τονίζουν το σώμα του κατόχου τους, μια γιορτή για τα στήθη, τα πρηξίματα και τις κοιλιές όλων των μορφών και μεγεθών.

Είναι λυπηρό

Μετά τη συνεργασία, η Stark έγινε στόχος των τρολς που ανέστειλαν τον λογαριασμό της στο Instagram, καλώντας την να «φέρει πίσω τη Ζιζέλ» – μια αναφορά στα απλησίαστα πρότυπα ομορφιάς που αφορούν το σώμα και που έθεσε η Ζιζέλ Μπούντχεν και άλλα μοντέλα της VS. «Τα trolls λένε ότι τα μοντέλα πρέπει να είναι αδύνατα καθώς σύμφωνα με αυτά, η λεπτότητα είναι ελκυστική», λέει η Stark στο περιοδικό Dazed.

«Εκθειάζουν τις παλιές μέρες της Victoria’s Secret και τα τοξικά πρότυπα ομορφιάς που έθεσε αυτή η εποχή. Είναι λυπηρό γιατί φανερώνει την άγνοια και την έλλειψη  αποχρώσεων(διαφορετικότητας) ή διανόησης σε τέτοιου είδους συζητήσεις».

«Το να επαναλαμβάνω αυτή τη φράση σε ένα νέο πλαίσιο με κάνει να αισθάνομαι δυνατή»

Ως απάντηση, η σχεδιάστρια αποφάσισε να γίνει η ίδια τρολ, ενώνοντας τις δυνάμεις της με το Sports Banger για να κυκλοφορήσουν μαζί ένα μπλουζάκι. «Λατρεύω τη δουλειά της Michaela, είναι σημαντική και υπέροχη. Με εμπνέει και στρέφει έναν καθρέφτη απέναντι από την κοινωνία», μοιράζεται ο Jonny Banger του Sports Banger σχετικά με τη συνεργασία. «Το t-shirt ακολουθεί τη γραμμή των – προηγούμενων slogan στα μπλουζάκια – : FREE TULISA, TEAM NIGELLA και FUCK BORIS».

Photo: Michaela Stark

Τη μπλούζα «κοσμεί» το αναθεωρημένο σλόγκαν, «BRING BACK GISELE» ( ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΙΖΕΛ), ενώ το πίσω μέρος της μπλούζας παραπέμπει στους αγγέλους της OG VS με μια λεπτομέρεια από κορδέλα σε σχήμα φτερούγας. Το μπλουζάκι είναι διαθέσιμο σε μέγεθος (προφανώς) μέχρι και XXXL.

«Κατάλαβα αμέσως ότι ήθελα να δουλέψω μαζί του, επειδή είναι τόσο υπέροχος στο να αποτυπώνει την ειρωνεία και το χιούμορ με τόσο σύντομο και απλό τρόπο», λέει ο Stark για τη συνεργασία με τον Banger. «Να τρολάρει τα τρολ και να τους πετάει τις λέξεις πίσω στο πρόσωπό τους. Παίζοντας με το πόσο γελοίοι και ηλίθιοι είναι. Το «Φέρτε πίσω τη Ζιζέλ» είναι ένα σύνθημα όλων όσων πολεμώ και είναι αρκετά χαζό να το λες. Το να επαναλαμβάνω αυτή τη φράση σε ένα νέο πλαίσιο με κάνει να αισθάνομαι δυνατή».

*Με πληροφορίες από Dazed



ΠΗΓΗ