Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, όταν ένας Νορβηγός μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 32χρονο αστυνομικό. Συνάδελφοι του αστυνομικού αφήνουν από το πρωί λευκά λουλούδια στο σημείο που έπεσε νεκρός.

Ο Νορβηγός, ηλικίας 44 ετών, βρισκόταν στο ίδιο μπαρ της Θεσσαλονίκης, που διασκέδαζε ο 32χρονος αστυνομικός μαζί με τον κουμπάρο του.

Ο 32χρονος αστυνομικός που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Τετάρτης

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, όταν ο Νορβηγός, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, άρχισε να τσακώνεται με τον κουμπάρο του αστυνομικού και του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον στον πόδι.

Ο άτυχος αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έσπευσε να βοηθήσει τον φίλο του και να χωρίσει τους δύο άντρες, όταν ο Νορβηγός τον μαχαίρωσε στο λαιμό. Ο θάνατος του αστυνομικού ήταν ακαριαίος.

Ποιος είναι ο 44χρονος Νορβηγός

Όπως αποκάλυψε γείτονας, ο Νορβηγός ζούσε στην Ελλάδα τα τελευταία εννιά χρόνια, εισπράττοντας κάποιο επίδομα από τη χώρα του.

«Αυτός είναι εδώ γύρω στα εννιά χρόνια και παίρνει ένα επίδομα από τη Νορβηγία και μάλλον εκεί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και ήρθε εδώ».

Μάλιστα, ο γείτονας, μιλώντας στους δημοσιογράφους συμπλήρωσε πως ο 44χρονος είχε δημιουργήσει ξανά πρόβλημα και σε άλλα μαγαζιά τις Θεσσαλονίκης, καθώς είχε εμπλακεί παλαιότερα σε κάποιο περιστατικό στα Λαδάδικα.

Ο δράστης, 44 ετών Νορβηγός, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες έμενε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα

«Ήταν γνωστός στη γειτονιά. Ένα παλικάρι που ήρθε να πάρει καφέ το πρωί τον ήξερε. Αυτός είναι εδώ γύρω στα εννιά χρόνια και παίρνει ένα επίδομα από τη Νορβηγία και μάλλον εκεί δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα και ήρθε εδώ» ανέφερε ο κάτοικος της περιοχής.

«Έχει δημιουργήσει κι άλλες φορές προβλήματα και συγκεκριμένα μια φορά στα Λαδάδικα. Τότε τον είχε δείρει ο φίλος του παιδιού που ήρθε και πήρε καφέ. Είναι ένας ‘μαλλιάς’, αδύνατος, με τατουάζ. Έπινε αυτός. Ήταν σε μέθη αλλά το μαχαίρι ήταν πάνω του. Αυτός είχε κάποιο σκοπό και είχε μαζί του μαχαίρι. Φοβόταν» σημείωσε στους δημοσιογράφους ο καταστηματάρχης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα φέρεται να διαπίστωσε ο ιατροδικαστής στο πτώμα του 32χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα, όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από 44χρονο, Νορβηγό υπήκοο, μέσα σε μπαρ, επί της οδού Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 32χρονου ήταν ακαριαίος.

Όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες, ο αστυνομικός υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., τους λεγόμενους «Αδιάφθορους». Βρισκόταν εκτός υπηρεσίας στο μπαρ όπου διασκέδαζε μαζί με τον κουμπάρο του.

Από μαρτυρίες θαμώνων του μαγαζιού φαίνεται να προκύπτει ότι ο 44χρονος δράστης διαπληκτίστηκε αρχικά με τον κουμπάρο του αστυνομικού, τον οποίο χτύπησε στο πόδι. Τότε επιχείρησε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός αλλά δέχθηκε την θανατηφόρα επίθεση με μαχαίρι από τον 44χρονο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης βρισκόταν σε κατάσταση μέθης έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

«Έχει αρχίσει προανάκριση»

«Να ξεμεθύσει» ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε θανάσιμα έναν 32χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε ακόμα έναν 30χρονο περιμένουν οι Αρχές προκειμένου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το αιματηρό περιστατικό.

Μιλώντας στο Mega για το περιστατικό ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε πως ο 44χρονος δράστης έχει συλληφθεί και «έχει αρχίσει μία προανάκριση».

Αναφορικά με το τραγικό συμβάν ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε πως ο 32χρονος αστυνομικός προσπάθησε να «κατασβέσει την κατάσταση» ανάμεσα στον 44χρονο Νορβηγό και τον 30χρονο κουμπάρο του αστυνομικού. «Ο Νορβηγός ήταν πολύ εριστικός, προκαλούσε πολλά προβλήματα, έχυνε ποτά, φώναζε. Τσακώθηκε με συγγενή του θύματος και ο αστυνομικός πήγε να τους χωρίσει. Το αποτέλεσμα ήταν να βγάλει ο Νορβηγός ένα μαχαίρι και να σφάξει τον αστυνομικό μέσα στο μπαρ. Περιμένουμε να ξεμεθύσει και λίγο για να βγάλουμε μερικά πράγματα», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.



ΠΗΓΗ