Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε την Πέμπτη το πρωί στην πόλη της Μαλάτειας στην Τουρκία. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ένας σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην πόλη Αντιγιαμάν με τους κατοίκους να αναστατώνονται. Κατόπιν ακολούθησαν μετασεισμοί κλίμακας 2,4 και 2,2 Ρίχτερ αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (EMSC), ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και πραγματοποιήθηκε στην ανατολική πλευρά της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Naci Gorur, σύμφωνα με το CNN Turk, δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu ότι υπάρχουν φόβοι για μεγάλο σεισμό ακόμα και στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε το σημείο που έγινε ο σεισμός

Αναφορά από το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο

Τι ανέφερε ο Αλί Γερλικάγια

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Αλί Γερλίκαγια, ο οποίος έκανε δήλωση για τον σεισμό στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε: «Όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων ξεκίνησαν επιτόπιες έρευνες για το σεισμό που σημειώθηκε στην Μαλάτεια.»

Στην συνέχεια, ο υπουργός ανέφερε «Δίνω τις καλύτερες ευχές μου στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό.» και συμπλήρωσε «Είθε ο Θεός να προστατεύει τη χώρα και το έθνος μας από καταστροφές.»

Δείτε την ανάρτηση

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ