Πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής (4/4) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη συλλογικοτήτων και αντιεξουσιαστές.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ενώ κρατούσαν και πανό που έγραφαν «το κράτος και η πατριαρχία οπλίζει το χέρι των γυναικοκτονιών».

Όπως κατήγγειλαν, η γυναικοκτονία της 28χρονης έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα με δολοφονίες γυναικών και συνεχών περιστατικών έμφυλης βίας.

«Η αδιαφορία και η ανεπάρκεια των κρατικών θεσμών απέναντι σε εγκλήματα έμφυλης βίας γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρη»

Επεσήμαναν επίσης ότι η έμφυλη βία είναι συστημική και ως τέτοια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και κινήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση

Σε ένα από τα καλέσματα για τη σημερινή κινητοποίηση αναφερόταν, μεταξύ άλλων: «Η αδιαφορία και η ανεπάρκεια των κρατικών θεσμών απέναντι σε εγκλήματα έμφυλης βίας γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρη, ενώ ο απαράδεκτος χειρισμός τους από περιστατικό σε περιστατικό όλο και κλιμακώνεται…. Όταν πρόκειται για την καταστολή απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, τις διαμαρτυρίες και τους συλλογικούς αγώνες ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας, οφείλουμε να καταδείξουμε την εγκληματική προτεραιοποίησή του εναντία στην κοινωνία και να διεκδικήσουμε τον ζωτικό μας χώρο».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ