Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τα ανήλικα παιδιά των αυτοαποκαλούμενων «παλαιοχριστιανών» στην ορεινή Κορινθία.

Τις τελευταίες ώρες είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό τους ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα τόσο για τις συνθήκες διαβιώσεις ακόμα και για τις συνθήκες γέννησής τους.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα και είναι ενδεικτικό ότι με την χθεσινή εισαγγελική εντολή κατεπείγουσας έρευνας ζητείται εκτός των άλλων να διαπιστωθεί αν έχουν δηλωθεί οι γεννήσεις των παιδιών όπως ορίζει ο νόμος με το πιστοποιητικό γέννησης και να εξακριβωθεί ποιοι είναι οι γονείς τους.

Πρόκειται για δύο παιδιά ηλικίας 6 και 13 ετών, καθώς και για ένα βρέφος 8 μηνών που φέρεται να είναι παιδί της 22χρονης κόρης του ζευγαριού των «παλαιοχριστιανών». Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η 22χρονη είναι και πάλι έγκυος.

Το τέταρτο παιδί του ζευγαριού, ένας 15χρονος εντοπίστηκε μαζί με τον 45χρονο πατέρα στον χώρο διαβίωσης και με εισαγγελική εντολή θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων.

Τα παιδία, σύμφωνα και με τον 45χρονο πατέρα δεν πηγαίνουν σχολείο ενώ εικάζεται ότι τουλάχιστον τα μικρότερα δεν έχουν πάει ποτέ τους στο σχολείο.

Η αστυνομική επιχείρηση

Μετά την εντολή του εισαγγελέα Κορίνθου για κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση με την παρουσία δικαστικού λειτουργού και κοινωνικών λειτουργούν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον χώρο εντοπίστηκαν μόνο ο 45χρονος με τον 15χρονο ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν άφαντα.

Ο 45χρονος φέρεται να αντιστάθηκε και αρχικά να μην επέτρεψε τον έλεγχο από των χώρων που μένουν τα παιδιά με συνέπεια να προσαχθεί.

Τελικά ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Η σύλληψη

Ακολούθησε η σύλληψη του 45χρονου για απείθεια στο νόμο και τη μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Ο 45χρονος αναμένεται σήμερα ή αύριο Δευτέρα στον εισαγγελέα για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες ενώ όπως αναφέρθηκε ο 15χρονος που ήταν μαζί του θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Άφαντα τα παιδιά

Ταυτόχρονα η αστυνομία, με τη συνδρομή εισαγγελικών Αρχών, αναζητούν την σύζυγο και μητέρα του συλληφθέντα καθώς και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας που δεν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των πολύωρων ερευνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έρευνες για τον εντοπισμό τους γίνεται στην Κόρινθο, όπου εκεί μένει η 25χρονη κόρη του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο, στη Λαμία αλλά και στην Άρτα όπου υπάρχει και εκεί κοινότητα «παλαιοχριστιανών» που διαβιούν σε παρόμοιες συνθήκες.

«Έσπασαν την καμινάδα και τα τζάμια»

Μέλος της οικογένειας μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!», η οποία περιέγραψε καρέ καρέ την έφοδο της αστυνομίας στο σημείο.

«Ήρθαν απροειδοποίητα την ώρα που πίναμε τον καφέ μας κάποιοι ασφαλίτες μαζί με δύο κοινωνικούς λειτουργούς και μία δικαστική λειτουργό για να δουν τον χώρο. Μπήκαν μέσα, φωτογράφισαν τον χώρο. Τους είπα ότι το σπίτι είναι μία χαρά. Μετά είπαν στον Μανώλη (σ.σ.: τον 45χρονο πατέρα) ότι πρέπει να κατέβουν στο Ξυλόκαστρο μαζί με τον ανήλικο να υπογράψει ένα χαρτί», είπε.

«Του έβαλαν χειροπέδες»

«Τους είπε ο Μανώλης «να έρθω να υπογράψω όποιο χαρτί θέλετε, ο ανήλικος γιατί;». Μετά άρχισαν να φωνάζουν οι αστυνομικοί ότι «δεν θα σας παρακαλάμε κιόλας για να σας πάρουμε το παιδί», τους απάντησε «μαζί το κάναμε το παιδί, μαζί το νταντεύαμε;». Του έβαλαν χειροπέδες, τον έβαλαν στο αμάξι και τον πήραν μαζί με τον μικρό».

Όπως είπε η ίδια, τα άλλα ανήλικα παιδιά της οικογένειας έχουν μεταφερθεί μαζί με τη μητέρα τους σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το περιβάλλον ήταν ασφαλές και υγιές για τα παιδιά. Μπήκαν εδώ για να κάνουν έλεγχο και έσπασαν μέχρι και την καμινάδα από το τζάκι, χωρίς να υπάρχει λόγος. Έσπασαν τα τζάμια, πάτησαν μέχρι και τις πάνες του μωρού».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί η οικογένεια δεν στέλνει τα ανήλικα παιδιά να φοιτήσουν στο σχολείο:

«Ο νόμος λέει πολλά, ωστόσο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και του Βυζαντίου δεν τη διδάσκει κανένας στο σχολείο. Όλοι λένε στο σχολείο πως να γίνει ένας καλός ομοφυλόφιλος το παιδί. Σε μένα στη Β’ Γυμνασίου μου έκαναν μαθήματα αυνανισμού. Αυτό δεν είναι σχολείο».

Η ίδια διέψευσε το γεγονός ότι ο 15χρονος θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως ο ανήλικος είναι μαζί με τον πατέρα του.

«Δεν είχε κατατεθεί αίτημα για έλεγχο της οικογένειας»

Μιλώντας στο ο Χρήστος Κολοκυθάς, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ξυλόκαστρου, τόνισε πως στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου δεν είχε κατατεθεί αίτημα για έλεγχο της οικογένειας.

«Ύστερα από εισαγγελική εντολή που είχαμε για να διερευνήσουμε τους χώρους που διαμένουν τα ανήλικα παιδιά, έπρεπε να πραγματοποιήσουμε αυτοψία για να γραφτεί κοινωνική έρευνα για την εισαγγελία ανηλίκων. Πήρα την απόφαση ως αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής για να κάνουμε την αυτοψία το πρωί».

«Είχαμε ακούσει για μία οικογένεια η οποία έμενε εκεί, αλλά όχι σε τέτοιες καταστάσεις. Η περιγραφή ήταν διαφορετική από αυτά που αντιμετωπίσαμε σήμερα», συμπλήρωσε.



ΠΗΓΗ