Την απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση του χάσκι που έχασε τη ζωή του στην Αράχωβα, φέροντας εμφανή σημάδια κακοποίησης, έφεραν τα στοιχεία που συνέλεξε η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκε στο σημείο μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Όπως φαίνεται από το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, το άτυχο σκυλί έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας.

Σημαντικό ρόλο στην εξέταση της υπόθεσης έπαιξαν οι μαρτυρίες κατοίκων που είδαν την αγέλη των άγριων σκυλιών στην περιοχή της Αράχωβας

Παράλληλα, αναζήτησαν πληροφορίες από τους γιατρούς που εξέτασαν το ζώο και οι οποίοι έκαναν αναφορά στα σημάδια κακοποίησης που είχε.

Επίσης είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι.

Οι μαρτυρίες για την αγέλη

Αυτό που βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς αρχικά να σχηματίσουν και μια δεύτερη υπόθεση εργασίας και τελικά να καταλήξουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, ήταν οι μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής για αγέλη σκύλων που βρέθηκε στο ίδιο σημείο με τον Όλιβερ.

Έτσι οι αστυνομικοί ερεύνησαν διεξοδικά βίντεο από κάμερες ασφαλείας και εντόπισε τις κινήσεις του Όλιβερ και της αγέλης των σκύλων που επιτέθηκε στο άτυχο χάσκι.

Παράλληλα, από το οπτικό υλικό δεν φάνηκε κάποιος άνθρωπος να επιτίθεται στον σκύλο ή να τον βάζει σε κάποιο σπίτι.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ