Διαψεύδεται ο ισχυρισμός που έκανε το υπουργείο Άμυνας το Ισραήλ σύμφωνα με τον οποίον γιατροί της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) περιέθαλψαν έναν τραυματισμένο μαχητή της Χαμάς εν μέσω της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο συνοριακό πέρασμα Ερέζ.

«Για άλλη μια φορά, η κατοχή δημιουργεί σκόπιμα ψευδείς αφηγήσεις για το έργο της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου»

Το υπουργείο Άμυνας μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που υποτίθεται ότι δείχνει ένα ασθενοφόρο της PRCS σε χρήση, αλλά η ανάλυση του υλικού σύμφωνα με τους Times of Israel δείχνει ότι οι γιατροί και το ασθενοφόρο ήταν από τη στρατιωτική ιατρική υπηρεσία της Χαμάς.

Επιπλέον, η Ερυθρά Ημισέληνος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η ιατρική ομάδα και το ασθενοφόρο που εμφανίζονται στο βίντεο δεν είναι της PRCS».

«Για άλλη μια φορά, η κατοχή δημιουργεί σκόπιμα ψευδείς αφηγήσεις για το έργο της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS), δημοσιεύοντας ένα βίντεο με ένα ασθενοφόρο και παραϊατρικό προσωπικό που παρέχει περίθαλψη σε έναν τραυματισμένο μαχητή», ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανάλυση του βίντεο επιβεβαίωσε ότι το άτομο δεν φοράει στολή του PRCS

«Το όχημα που εμφανίζεται στο βίντεο δεν είναι όχημα της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου και οι δύο τραυματιοφορείς που εμφανίζονται στο βίντεο είναι σαφές ότι δεν φορούν τη στολή των πληρωμάτων ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου», τονίζεται.

«Οι ομάδες και οι εθελοντές της PRCS δεσμεύονται να τηρούν τις ανθρωπιστικές αρχές του κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ιδιαίτερα την ουδετερότητα και την αμεροληψία», αναφέρει ο οργανισμός σε ανάρτησή του στο Χ. «Η PRCS διαβεβαιώνει ότι η ιατρική περίθαλψη είναι δικαίωμα για όλους και πρέπει να παρέχεται σε όλους όσους την έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από την ένταξή τους».

Ο Ερυθρός Σταυρός εκδίδει τη δική του ανακοίνωση που απηχεί αυτό το συναίσθημα, γράφοντας στο Χ ότι «η ανάλυση του βίντεο επιβεβαίωσε ότι το άτομο δεν φοράει στολή του PRCS, ούτε είναι ασθενοφόρο του PRCS».



ΠΗΓΗ