Σοκάρει – περισσότερο για αυτό που κρύβει- το περιστατικό που καταγγέλλεται ότι εκτυλίχθηκε το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου μια 15χρονη, η οποία ήταν θετική στον κοροναϊό επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία το 15χρονο κορίτσι που φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» από τις 20 Οκτωβρίου «επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια, την έριξε κάτω, την χτύπησε, τις τράβαγε τα μαλλιά».

Με βάση τα στοιχεία που έχει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η 15χρονη φιλοξενείται με εντολή εισαγγελέα με τον αδελφό της σε παιδιατρική κλινική παρουσία της μητέρας τους, «λόγω ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος».

Η έφηβη και ο αδελφός της νοσούν από κοροναϊό και είναι απομονωμένοι σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής. «Όταν η νοσηλεύτρια την είδε να φεύγει από το θάλαμο, για να αποφευχθεί η διασπορά του κοροναϊού» της «ζήτησε να επιστρέψει στο δωμάτιό της», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και σημειώνει ότι μετά από αυτό η 15χρονη επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια.

Το ζήτημα των ξεχασμένων παιδιών

Το περιστατικό αναδεικνύει το ζήτημα των παιδιών που – ελλείψει πρόνοιας- με εισαγγελική εντολή «ξεχνιούνται» στα παιδιατρικά νοσοκομεία για μεγάλο διάστημα.

Πρόκειται για τα παιδιά των οποίων οι Εισαγγελικές αρχές παίρνουν την επιμέλεια από τις οικογένειές τους αλλά λόγω σημαντικών ελλείψεων και γραφειοκρατίας, παραμένουν σε έναν θάλαμο νοσοκομείου για πολύ καιρό χωρίς καμία μέριμνα, εξασφαλίζοντας μόνο ένα πιάτο φαγητό την ημέρα και ένα κρεβάτι για ύπνο το βράδυ.

«Πάνω από 45 κακοποιημένα με διαφόρους τρόπους παιδιά βρίσκονται σήμερα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και πολλά άλλα στις παιδιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και συμπληρώνει:

« Δεν επιτρέπεται αυτή η διαχρονική αδιαφορία του κράτους με αυτά τα παιδιά. Να παραμένουν επί μήνες στα παιδιατρικά νοσοκομεία ελλείψει προνοιακών μονάδων και να έχουμε κλειστές δεκάδες θέσεις φιλοξενίας στις προνοιακές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού. Για τα παιδιά στα νοσοκομεία είναι χαμένος χρόνος. Στα νοσοκομεία δεν προωθούνται αιτήματα υιοθεσίας και αναδοχής, δεν υπάρχουν προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, σχολεία, προγράμματα κοινωνικής επανένταξης».



ΠΗΓΗ