Για 85η ημέρα συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Γάζα, ενώ το Ισραήλ έκανε λόγο για πόλεμο πλήρους κλίμακας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω των επιθέσεων της Χεζμπολάχ.

Ο επικεφαλής για την ανθρωπιστική βοήθεια στον ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς καταδίκασε την επίθεση των IDF σε κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει σε ολόκληρη τη Γάζα, ενώ επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στο κέντρο και στον νότο της Λωρίδας.

Την ίδια ώρα, μαίνονται οι ισραηλινές επιδρομές στη Δυτική Όχθη.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

08:34 Τα McDonald’s στη Μαλαισία μηνύουν το κίνημα μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ

Η εταιρεία McDonald’s Μαλαισίας μήνυσε κίνημα που προωθεί το μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ για «ψευδείς και δυσφημιστικές δηλώσεις» που, όπως λέει, έβλαψαν την επιχείρησή της, ζητώντας αποζημίωση ύψους 6 εκατομμυρίων ρινγκίτ (1,31 εκατ. δολάρια), σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd (GAR), η οποία είναι ο δικαιοδόχος της McDonald’s στη Μαλαισία, μηνύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions (BDS) Malaysia για μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να συνδέουν το franchise fast-food, μεταξύ άλλων εταιρειών, με τον «γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα».

Η McDonald’s Μαλαισίας επιβεβαίωσε ότι κατέθεσε τη μήνυση κατά του BDS Malaysia για να προστατεύσει τα «δικαιώματα και τα συμφέροντά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

Σε απάντηση, το κίνημα BDS δήλωσε ότι «αρνείται κατηγορηματικά» τη δυσφήμιση της εταιρείας fast-food και ότι θα αφήσει το θέμα στο δικαστήριο.

08:25 Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 14 Παλαιστίνιους στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαλατζούν

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν σε 14 συλλήψεις Παλαιστινίων στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαλατζούν, βόρεια της Ραμάλας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Η επιδρομή ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε σχετικό βίντεο:

08:15 Συνεχίζεται για 85η ημέρα η αιματοχυσία

Καλημέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ και Δυτική Όχθη.

Διαβάστε για ό,τι προηγήθηκε εδώ



ΠΗΓΗ