Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά του MEGA, Famagusta, που έκανε σήμερα πρεμιέρα στην μικρή οθόνη. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της προβολής της μαγνήτισε το τηλεοπτικό κοινό, με τα σχόλια στα social media να είναι διθυραμβικά για το σενάριο, την ποιότητα της παραγωγής και φυσικά τις συγκλονιστικές ερμηνείες, με τους κεντρικούς ρόλους να υποδύονται κάποιοι εκ των σημαντικότερων ηθοποιών.

Η φωνή της εμβληματικής ερμηνεύτριας Μαρίας Φαραντούρη, που ερμηνεύει το πρωτότυπο τραγούδι «Δεν ξεχνώ», σε στίχους Ελένης Ζιώγα και μουσική Χρίστου Στυλιανού, προκάλεσε βαθιά συγκίνηση.

Η υπόθεση

Καλοκαίρι του 1974, Αμμόχωστος. Η επιχείρηση «Αττίλας 2» μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή. Η νεαρή Χριστίνα τρέχει πανικόβλητη με το μωρό της στην αγκαλιά για να σωθεί από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει πολύ κοντά της, την ρίχνει στο έδαφος και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, το μωρό της έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει.

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει, μα η πληγή του χαμένου μωρού για το ζεύγος Χριστίνας και Ανδρέα Σέκερη δεν έχει κλείσει. Παρότι έχουν δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια με τρία παιδιά, πάντα υπάρχει η σκιά του πρωτότοκου γιου. Ο 50χρονος Μάικλ, μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς, επιστρέφει στο νησί για να καταγράψει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες Κυπρίων που έζησαν την τουρκική εισβολή, σε ένα ντοκιμαντέρ.

Η έρευνά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μαρτυρία της Χριστίνας Σέκερη και η αλήθεια θα βγει στο φως. Καλά κρυμμένα μυστικά που ακολουθούν μια οικογένεια που συνδέεται τόσο βαθιά με τα μαρτυρικά γεγονότα της Κύπρου, αποκαλύπτονται σε 24 επεισόδια.

Σε μια σειρά γεμάτη μνήμες, μικρές και μεγάλες τραγωδίες, σχέσεις που δοκιμάζονται, ανθρώπους που συντρίβονται και ανθρώπους που επιβιώνουν. Ένα ταξίδι στο παρελθόν που έχει στόχο να επαναλάβει το πιο πικρό σύνθημα στα χείλη χιλιάδων Κυπρίων: Δεν Ξεχνώ!

Την σειρά υπογράφει η τριάδα των επιτυχιών: Αντρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλης Νικολάου, με καταξιωμένους ηθοποιούς να δίνουν πνοή στην ιστορία του ξεριζωμού.

Η υπόκλιση του twitter

Στo πρώτo και συναρπαστικό επεισόδιο της σειράς «Famagusta» γνωρίζουμε τις οικογένειες Σέκερη και Κούρτη. Από τις σκηνές που συγκλόνισαν ήταν η στιγμή που η Χριστίνα Σέκερη χάνει το μωρό από την αγκαλιά της, με ελάχιστους να καταφέρνουν να κρατήσουν τα δάκρυά τους.

Πλήθος αναρτήσεων συνοδεύονται από τέτοια στιγμιότυπα από την σειρά.

Με βουρκωμένα μάτια παρακολούθησαν οι περισσότεροι και τη στιγμή που ο Αντρέας και η Χριστίνα επισκέπτονται το σπίτι τους στην Αμμόχωστο μετά από 50 χρόνια.

Οι αναρτήσεις στο twitter κυρίως από ανθρώπους που έζησαν το δράμα της Κύπρου και ξεριζώθηκαν είναι σπαρακτικές.

<

«Όταν η τηλεόραση συγκινεί. Ευχαριστούμε»



ΠΗΓΗ