Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα περάσουν οι επόμενες μέρες στη χώρα και τον χειμώνα να επιστρέφει από το ερχόμενο Σάββατο σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

Την εβδομάδα που διανύουμε η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή άνοδο. Την Τρίτη μεγάλα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πού θα βρέχει την Τρίτη

Προς το ξημέρωμα της Τρίτης μπόρες, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.

Τις πρωινές ώρες ίσως εκδηλωθούν παροδικές βροχές στη δυτική Θεσσαλία, στη βορειοδυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα καθαρίσει σχεδόν παντού, εκτός από την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν μπόρες, οι οποίες το βράδυ θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και στα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου στα 4 με 5 μποφόρ. Δυνατοί νοτιάδες αναμένονται από τις Κυκλάδες και νοτιότερα στα 6 με 7 -τοπικά και 8- μποφόρ. Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ελαφρώς.

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες

Η θερμοκρασία μέσα στην ημέρα θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στα κεντρικά και στα νότια.

Η Αττική θα έχει αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες αραιές συννεφιές τις πρωινές ώρες. Το βράδυ θα συννεφιάσει πάλι, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει επίσης αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ νωρίς το πρωί θα σχηματιστούν κάποιες αρκετά πυκνές ομίχλες. Το βράδυ θα συννεφιάσει αρκετά, χωρίς όμως φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 -τοπικά και 6- μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 4 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη θα έχουμε αρκετές συννεφιές στα βόρεια και στα δυτικά, και αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές ίσως εκδηλωθούν στα δυτικά και στα βορειοδυτικά.

Άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη που διατηρηθεί και την Παρασκευή.

Το Σάββατο υπάρχουν ενδείξεις για επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγερούς βοριάδες, βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.



ΠΗΓΗ