Θύμα επίθεσης αγέλης σκύλων, η Αγάπη Κωστέα, μιλά για τον εφιάλτη που έζησε πριν από έναν χρόνο στην Καλαμάτα. Δεν φανταζόταν ότι θα δεχόταν ξαφνικά επίθεση από αγέλη σκύλων, ένα πρρωινό του Σεπτεμβρίου του 2022, όταν πήγαινε στη δουλειά της. Αποτέλεσμα ήταν να νοσηλευτεί με σοβαρά τραύματα σε όλο της το σώμα.

Ένα χρόνο μετά την επίθεση, φοβάται τα σκυλιά και μόνο στη σκέψη

Η κ. Αγάπη Κωστέα, 34χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών,  μιλά στο Mega για την επίθεση που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή. Όταν είδε τα σκυλιά να την πλησιάζουν απειλητικά, η ίδια προσπάθησε να προστατευτεί πέφτοντας στο έδαφος. Από τύχη γλίτωσε το κεφάλι και τον λαιμό της από τις δαγκωματιές των σκύλων.

Δύο διερχόμενες γυναίκες άκουσαν τις απελπισμένες κραυγές της και έσπευσαν να τη βοηθήσουν. Το θύμα μεταφέρθηκε τότε στο νοσοκομείο με τραύματα στον ώμο, τα πόδια και το δεξί της χέρι, ενώ για λίγα λεπτά είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Η Αγάπη μέχρι σήμερα τρέμει στην ιδέα των σκύλων φοβούμενη ότι μπορεί να επαναληφθεί αντίστοιχο συμβάν, κάτι που έγινε ιδιαίτερα διακριτό από την αντίδρασή της κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Live News. Συγκεκριμένα, ένα σκυλί πέρασε από κοντά της και εκείνη έδειξε τρομοκρατημένη.

Εμφανώς συγκινημένη, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια της 50χρονης από τη Θεσσαλονίκη

Αρχικά, αναφερόμενη στον θάνατο της 50χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλόνικη που την κατασπάραξαν σκυλιά πριν από λίγες μέρες, εμφανώς συγκινημένη, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του θύματος, καθώς συναισθανόταν απόλυτα τον πόνο και τη θλίψη βάσει της δικής της εμπειρίας.

«Είναι δύσκολο να υπάρξουν λόγια και συναισθήματα, αλλά μόνο πόνος, εύχομαι να αναπαυθεί η ψυχούλα της. Ένα χρόνο μετά εγώ είμαι ζωντανή, αλλά και νεκρή, γιατί ακόμα βλέπω εφιάλτες και φοβάμαι τα σκυλιά. Είχε ξεχάσει ο γιος μου κάτι και του το πήγα, είδα στο δρόμο ένα σκυλάκι και δεν μπορούσα να μιλήσω, έλεγα μόνο ‘’σκυλάκι’’. Δεν μπορούσα να εκφραστώ και ξαναγύρισα σπίτι, δεν μπορούσα να συνεχίσω. Ακόμα έχω αυτό το ένστικτο», είπε αναφερόμενη στο σοκ που της έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχθηκε πέρυσι – ακόμα αδυνατεί να ξεπεράσει τον φόβο.

«Τα σκυλιά χρειάζονται εκπαίδευση»

«Είναι άλλο είμαι φιλόζωος και άλλο προσφέρω ασφάλεια στον πολίτη. Εννοείται πως πρέπει να αγαπάμε τα ζώα και να μην τα κακοποιούμε αλλά πρέπει να δείξουμε σεβασμό τον συνάνθρωπο. Πρέπει να το εκπαιδεύσεις, γιατί όταν θα βγει έξω θα συναντήσει ένα παιδί ή έναν άνθρωπο. Θέλω και εγώ σκυλάκι, αλλά δεν νιώθω ακόμα δυνατή να το πάρω» ανέφερε διατυπώνοντας την άποψη πως τα σκυλιά πρέπει πρωτίστως να εκπαιδεύονται σωστά.



ΠΗΓΗ