Παλαιστινιακή πηγή προσκείμενη στη Χαμάς επιβεβαίωσε στο Al Mayadeen ότι οι φήμες σχετικά με το ότι η ηγεσία της οργάνωσης δέχεται πιέσεις για να εγκαταλείψει το Κατάρ είναι ψευδείς.

Η πηγή ανέφερε πως όσα διακινούνται σε συγκεκριμένα «ξένα και αραβικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το ζήτημα δεν έχουν βάση». Η ίδια πηγή τόνισε περαιτέρω ότι «η πολιτική ηγεσία της Χαμάς δεν αναζητά εναλλακτικό τόπο διαμονής».

Διαβεβαίωσαν ότι οι φήμες «αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης με στόχο την άσκηση πίεσης, ιδιαίτερα καθώς το κίνημα επιμένει στο αίτημά του να σταματήσει η επιθετικότητα και να εξασφαλίσει την αποχώρηση του στρατού κατοχής από τη Λωρίδα της Γάζας ως προάγγελο μιας πιθανής συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων».

H Χαμάς έχει και άλλους φίλους, όλως το Κατάρ βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων και έχει ισχυρό προβάδισμα έναντι όλων.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν καταρρεύσει

Πηγή της «ηγεσίας της Παλαιστινιακής Αντίστασης» αναφέρει ότι «η Χαμάς επιβεβαίωσε την απουσία οποιασδήποτε βάσης διαπραγμάτευσης με την ισραηλινή κατοχή, σημειώνοντας ότι θα μπορούσε να εξεταστεί ένας εναλλακτικός δρόμος λόγω του αδιεξόδου που αντιμετωπίζει το κίνημα στην τρέχουσα πορεία του».

Η Χαμάς κατηγορεί για αδιάλλακτη στάση τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, καθώς δεν έχουν ανταπαντήσει στην τελευταία αντιπρόταση της Χαμάς. Το Ισραήλ από την μεριά του θεωρεί πως η απάντηση της Χαμάς «σηματοδοτεί αποτυχία των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι δεν θα σταλεί κανένας απεσταλμένος μέχρι να αλλάξουν στάση». Την ίδια στιγμή ο λιμός στη Γάζα αποτελεί βεβαιότητα σε πολλά μέρη.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ