Μια ανθρώπινη στιγμή εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη στο Περιφερειακό Συνέδριο στη Θεσσαλία. Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το κάθε άτομο με αναπηρία σε αυτή τη χώρα θα έπρεπε να έχει τη φροντίδα που του αξίζει» ένας πολίτης, καθήμενος στο αναπηρικό του καροτσάκι, ζητώντας συγνώμη, διέκοψε την ομιλία και πήρε το λόγο.

Τα βλέμματα όλων και του Στέφανου Κασσελάκη στράφηκαν στον άνθρωπο αυτό που συγκίνησε με όσα είχε να πει.

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει την επικοινωνιακή προπαγάνδα που έχει κάνει η συγκεκριμένη κυβέρνηση», είπε, αναφερόμενος στον «προσωπικό βοηθό» και την εξαγγελία του πρωθυπουργού πως «θα είναι θεσμός».

Τα είπε όλα – «θα πάω να κάνω κατάληψη στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής»

Με αιχμές και προς την ΕΣΑμεΑ είπε πως «πήραν χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έβαλαν σε κλήρωση την ανθρωπιά και την αναπηρία». Ζήτησε βοήθεια γιατί «παλεύει «μόνος και σημείωσε «θα πάω να κάνω κατάληψη στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής», αρνούμενος να αφήσει περάσει «αυτό το μπάχαλο».

«Δεν είναι μπάχαλο, είναι απάνθρωπο. Δικαιούσαι φροντίδα από μία αναπτυγμένη χώρα» του είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  με τον διάλογο να συνεχίζεται με τα λόγια του πολίτη: «Θέλω να σπουδάσω, να ζήσω στην Αθήνα αξιοπρεπής, να μην ζω με επιδοματικές πολιτικές»

Η παρέμβασή του κέρδισε τους παρευρισκόμενος αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη που δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό του και ολοκληρώνοντας την ομιλία του κατευθύνθηκε προς το μέρος του πολίτη για να τον αγκαλιάσει.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ