Στοιχεία που συνδέουν τρομοκρατικές οργανώσεις με το οργανωμένο έγκλημα ερευνά η αστυνομία. Μια καλά οργανωμένη και μυστική επιχείρηση της αστυνομίας ταυτόχρονα σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα και 4 συλλήψεις ενδέχεται να αποκρυπτογραφήσουν για πρώτη φορά τις σχέσεις τρομοκρατίας με τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αποφάσισε να καταδικάσει το πρώην στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και ενός μήνα, χωρίς αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Οι δύο συλληφθέντες, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Πυρήνες της Φωτιάς» και Greek Mafia ετοίμαζαν χτύπημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές με τη σύλληψη των τεσσάρων κατηγορούμενων απέτρεψαν το χτύπημα που ετοίμαζαν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» με την Greek Mafia.

Οι Αρχές εκτιμούν πως το χτύπημα θα ήταν αιματηρό

Η πληροφορία σχετικά με τη διασύνδεση ου υπήρχε μεταξύ τους έφτασε τις τελευταίες βδομάδες στο τμήμα Εκβιαστών καθώς ακουγόταν ότι κάτι ετοιμάζεται και πως ο γνωστός αντιεξουσιαστής θα πάρει οπλισμό –εκρητικές ύλες και πιθανότατα και όπλα- από τα συγκεκριμένα άτομα.

Επομένως υπήρχαν ενδείξεις ότι είχαν ξεκινήσει προπαρασκευαστικές ενέργειες για χτύπημα το οποίο εκτιμούσαν οι Αρχές ότι θα ήταν «αιματηρό» και δεν είχε σχέση με την τρομοκρατία.

Πριν λίγες εβδομάδες είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία η εξιχνίαση της δολοφονικής επίθεσης που είχε γίνει σε βάρος του ατόμου που επικαλέστηκε και στην απολογία του στο δικαστήριο το πρώην μέλος των «Πυρήνων», γεγονός λόγω του οποίου όπως είπε προμηθεύτηκε το όπλο.

Την ίδια στιγμή στο «μικροσκόπιο» των ερευνών έχουν μπει τα ημερολόγια και τα κινητά τηλέφωνα του πρώην μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το προφίλ των ΟΥΚάδων και του… πορτιέρη – Όλοι γνωστοί στις Αρχές

Και οι τρεις κατηγορούμενοι είναι γνώριμοι των Αρχών, αναφέρουν πληροφορίες.

Ο ΟΥΚάς με τα αρχικά Δ.Α είχε συλληφθεί το 2012, καθώς είχε παρασύρει με μοτοσικλέτα γυναίκα με δυο ανήλικα παιδιά και τους είχε εγκαταλείψει στο σημείο. Το 2023 συνελήφθη στην Τρίπολη και εντοπίστηκαν στην κατοχή του 14 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα φιαλίδιο με αναβολικά.

Ο δεύτερος ΟΥΚάς με τα αρχικά Τ.Θ. είχε συλληφθεί το 2014 στην Καλαμάτα, καθώς είχε στην κατοχή του εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και πυροβόλων βολίδων. Το 2020 στον Βόλο είχε ξυλοκοπήσει βάναυσα πολίτη και το 2023 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

Ο πορτιέρης με τα αρχικά Τ.Π. είχε καταγγελθεί το 2018 για βιασμό γυναίκας, ενώ το 2023 είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για σωματικές βλάβες σε θαμώνες του καταστήματος που εργαζόταν.

Τα εκρηκτικά των ΟΥΚάδων

Οι 2 ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν, στελέχη της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους υποστήριξαν στους αστυνομικούς, ότι τα είχαν ξεχάσει στα σπίτια τους από ασκήσεις της υπηρεσίας τους, στις οποίες είχαν πάρει μέρος, και ότι θα τα επέστρεφαν.

Πηγές όμως από το Πολεμικό Ναυτικό ξεκαθαρίζουν ότι δεν χρησιμοποιούνται αυτού του είδους τα εκρηκτικά, ενώ από έλεγχο που έγινε δεν έχει διαπιστωθεί έλλειμμα εκρηκτικών υλών στην μονάδα που υπηρετούσαν.

Μάλιστα ο αδελφός του ενός εκ των 2 είναι πορτιέρης γνωστού νυχτερινού κλαμπ της Αθήνας. Όλοι τους είναι γνώριμοι των Αρχών.



ΠΗΓΗ