Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη, αλλά και για την «προκλητική συμπεριφορά των φερόμενων ως δραστών», όπως υποστηρίζει, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας εκ των δικηγόρων υποστήριξης κατηγορίας της οικογένειας του αείμνηστου πολιτικού.

Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών είχε προσδιοριστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2023. Κατηγορούμενοι δύο άνδρες από την Ερέτρια. Ωστόσο, το δικαστήριο -λόγω της αποχής των δικηγόρων από τις ποινικές υποθέσεις- ανέβαλλε την εκδίκαση για την 17 Ιουνίου.

Οι φερόμενοι ως δράστες, απασχόλησαν για άλλη μια φορά την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, αφού την Πρωτοχρονιά φαίνεται πως πυροβολούσαν με τις καραμπίνες τους από το μπαλκόνι. Κάτοικοι της Ερέτριας μίλησαν στη Μίνα Βαλυράκη και εκείνη προχώρησε σε καταγγελία στην ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα οι αρχές να κατασχέσουν τα κυνηγετικά όπλα.

Ο κ. Φωτάκης έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων για «ευθύνες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών», αφού οι δράστες είχαν δηλώσει -τόσο κατά την προανάκριση όσο και στην κυρία ανάκριση στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, την μη ανάμιξή τους στο έγκλημα, επικαλούμενοι ότι την μοιραία ημέρα, είχαν πάει για κυνήγι.

Την Πρωτοχρονιά φαίνεται πως πυροβολούσαν με τις καραμπίνες τους από το μπαλκόνι

«Τόσο η Εισαγγελία όσο και η αστυνομία, όφειλαν να έχουν ανακαλέσει τις κυνηγετικές άδειες των κατηγορουμένων ώστε να μην έχουν όπλα» υπογράμμισε ο κ. Φωτάκης.

Το μοιραίο βράδυ

Ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Μία μέρα μετά την συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του, οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Λεμπέσης, Κώστας Παπαδάκης και Μανώλης Φωτάκης) γνωστοποίησαν πως «διά του παραπεμπτικού βουλεύματος επισφραγίζεται ότι από πλήθος ευρημάτων, αποδείξεων και στοιχείων της δικογραφίας, τα οποία τεκμηριωμένα εκθέταμε και αξιολογούσαμε εδώ και δύο χρόνια, στοιχειοθετείται ότι ο θάνατος του αείμνηστου Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε «ατύχημα», όπως κάποιοι επιχείρησαν να εμφανίσουν, αλλά σε δολοφονία, με δράστες-φυσικούς αυτουργούς τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έδρασαν από κοινού, σε πλήρη συνεννόηση, ενώ προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους».



ΠΗΓΗ