Αλλαγμένο παραμένει το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη, με καταιγίδες αλλά και λασποβροχή λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης.

Η αλλαγή του καιρού θα περιλαμβάνει καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και λασποβροχές

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 24-26 °C στα ηπειρωτικά και τους 20-23 °C στις νησιωτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την Τετάρτη κατά κύριο λόγο στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά, στα ανατολικά της Θεσσαλίας, στη Νότια Κρήτη και στα ορεινά των υπολοίπων ηπειρωτικών.

Από τη νύχτα και καθώς ξημερώνει Πέμπτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, παρουσιάζοντας παράλληλα εξασθένηση.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης, η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αυτή κατατάσσεται για στο επίπεδο 2 (μέτρια).

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 17/04.

Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ. Από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς ίδιας έντασης.

Στο Ιόνιο οι δυτικοί άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με τοπικές, ασθενείς και πρόσκαιρες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, από το πρωί θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 Μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 Μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι κι έπειτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ όμως μετά το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 Μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.



ΠΗΓΗ