Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού από τη σειρά «Τα Φιλαράκια», Μάθιου Πέρι καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Κομητείας του Λος Άντζελες εξέδωσε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η υπηρεσία προσδιόρισε ως αιτία θανάτου του 54χρονου ηθοποιού την «οξεία επίδραση κεταμίνης».

Στους παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο του Μάθιου Πέρι περιλαμβάνονται ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών).

Ο τρόπος θανάτου θεωρείται ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Οκτωβρίου, περίπου στις 16:00 το απόγευμα (τοπική ώρα), ο ηθοποιός βρέθηκε αναίσθητος στην πισίνα της κατοικίας του. Αμέσως κλήθηκαν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, όπου οι νοσοκόμοι διαπίστωσαν το θάνατό του.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία διεξήγαγε έρευνα στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο ηθοποιός και στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα του Μάθιου Πέρι στο Κέντρο Ιατροδικαστικής Επιστήμης της για εξέταση.

Στις 29 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής ιατροδικαστής ολοκλήρωσε τη νεκροψία του στο άψυχο σώμα του Μάθιου Πέρι. Μετά την ολοκλήρωση και την παραλαβή των σχετικών αποτελεσμάτων των εξετάσεων, πιστοποιήθηκε η αιτία και ο τρόπος θανάτου.

Στα προκαταρκτικά ευρήματα που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες ενημέρωσε την έκθεσή του στον ιστότοπό του για να επιβεβαιώσει ότι η αυτοψία είχε ολοκληρωθεί, αλλά η αιτία θανάτου είχε «αναβληθεί», εν αναμονή των τοξικολογικών εκθέσεων.Σημείωσε επίσης ότι «άλλες σημαντικές συνθήκες» συνέβαλαν στον θάνατό του.

Η έκθεση αυτοψίας ανέφερε ότι ο Πέρι «λάμβανε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης για κατάθλιψη και άγχος», με την πιο πρόσφατη δόση να έχει ληφθεί μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Η έκθεση συνέχισε: «Η κεταμίνη στον οργανισμό του κατά τον θάνατό του δεν θα μπορούσε να προέρχεται από αυτή τη θεραπεία έγχυσης, καθώς ο χρόνος ημιζωής της κεταμίνης είναι τρεις έως τέσσερις ώρες ή και λιγότερο».



ΠΗΓΗ