Το Ευρωκοινοβούλιο με έκθεσή του έχει ήδη ασκήσει δριμεία κριτική και απευθύνει συστάσεις στην Ελλάδα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου, τοποθετώντας την στην ίδια -καθόλου τιμητική- λίστα με την Ουγγαρία και την Πολωνία, ενώ επίκειται και ειδικό ψήφισμα για τη χώρα.

Με το ζήτημα να παίρνει διαστάσεις στον ελληνικό και ξένο Τύπο -ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί για τους οποίους τα ζητήματα Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης θεωρούνται κρίσιμα- η κυβέρνηση προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποφύγει να πέσει και άλλο λάδι στη φωτιά, όπως καταγγέλλει ο Γιώργος Κύρτσος, πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος και μέλος της ομάδας Renew.

Ειδικότερα, με το ψήφισμα να τίθεται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Τετάρτη, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να το αποτρέψει όπως αποκαλύπτει ο κ. Κύρτσος, κάνοντας λόγο για «άγρια μάχη παρασκηνίου» και άσκηση πιέσεων στον πρόεδρο του ευρωομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και σε κυβερνήσεις που προέρχονται απ’ την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια το ΕΛΚ.

Το φάντασμα των υποκλοπών στοιχειώνει την κυβέρνηση και διασύρει διεθνώς την χώρα, όσο δεν δίνονται πειστικές εξηγήσεις και δεν πέφτει άπλετο φως στο σκάνδαλο. Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί στο εσωτερικό να υποβαθμίσει τη σημασία του σκανδάλου προβάλλοντας το  ψευδές επιχείρημα ότι δεν αφορά τους πολίτες, αλλά στο εξωτερικό δεν μπορεί να επιβάλλει αυτό το αφήγημα.

Γ.Κύρτσος: Θλιβερό το θέαμα της κυβέρνησης

«Άγρια μάχη παρασκηνίου από την κυβέρνηση για να αποτρέψει το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για την πολιτική της σε θέματα κράτους δικαίου.

Ζητάνε από τον Βέμπερ του ΕΛΚ να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Το Μαξίμου πιέζει κυβερνήσεις για να πιέσουν ευρωβουλευτές των χωρών τους. Αναζητούνται «εφεδρείες» από άκρα Δεξιά Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,Ορμπαν και άλλες..δημοκρατικές δυνάμεις. Θλιβερό το θέαμα της κυβέρνησης.» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Κύρτσος.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ