Τις τρομακτικές στιγμές που έζησε όταν ένας άνδρας της επιτέθηκε με αλυσοπρίονο, περιέγραψε εργαζόμενη στον Δήμο του Βόλου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ένας άστεγος ενοχλήθηκε από τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει από εργαζόμενους της Διεύθυνσης Πρασίνου, στο πάρκο «Μπελαγκόμα» στη Νέα Ιωνία, όπου κοιμόταν. Όταν άκουσε τον θόρυβο από το αλυσοπρίονο, ο 40χρονος που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχικά νοσήματα, πίστεψε πως «θα του κάνουν κακό»

Η 58χρονη είναι κηπουρός στην Υπηρεσία Πρασίνου από το 2008. Μαζί με τρεις ακόμη συναδέλφους της κούρευαν χόρτα και κλάδευαν δέντρα και θάμνου. Η κηπουρός, όπως υπενθυμίζει το gegonota.news, είχε αφήσει το χορτοκοπτικό μηχάνημα πίσω της και είχε πάρει το αλυσοπρίονο για να κόψει ένα κλαδί που εμπόδιζε τις εργασίες.

«Άρχισε να στρέφει το αλυσοπρίονο προς τα πάνω μου»

«Ήμουν σκυμμένη, όταν άκουσα τους συναδέλφους μου να φωνάζουν. Πίσω σας, προσέξτε, μου φώναζαν. Παναγία μου, τι λένε; Σκέφτομαι. Και σηκώνομαι. Όπως γυρνάω προς το μέρος του βλέπω τον άνδρα αυτόν, να έρχεται κατά πάνω μου κρατώντας το χορτοκοπτικό. Έτσι όπως γύρισα, κρατούσα το αλυσοπρίονο στα χέρια μου. Τι κάνεις; Τόλμησα να ρωτήσω. Τότε, εκείνος πέταξε το χορτοκοπτικό και με έπιασε από τα χέρια. Άρχισε να στρέφει το αλυσοπρίονο προς τα πάνω μου. Πώς με φώτισε ο Θεός εκείνη την ώρα, έκλεισα το διακόπτη», είπε η γυναίκα, περιγράφοντας όσα συνέβησαν.

Πετούσε και έσπαγε τα μηχανήματα και ήπιε πετρέλαιο

Ο 40χρονος δράστης δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα. Έβριζε και μιλούσε ακατάληπτα, ενώ το περιστατικό διαδραματιζόταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια συναδέλφων της 58χρονης αλλά και περιοίκων. Μία γυναίκα τράβηξε την 58χρονη και της είπε να μπει στο σπίτι τους, όπου κλειδαμπαρώθηκε.

Ο 40χρονος την κυνήγησε και πέταξε προς το μέρος της το αλυσοπρίονο. Στη συνέχεια περιφερόταν γύρω από το σπίτι φωνάζοντας και βρίζοντας, ενώ πετούσε με μανία και έσπαγε τα μηχανήματα. Στο μεταξύ βρήκε μπροστά του ένα μπουκάλι με πετρέλαιο, που είχαν οι εργαζόμενοι για να μηχανήματα και άρχισε να το καταναλώνει. Με την πρώτη γουλιά σωριάστηκε και έτσι έγινε και η σύλληψή του.

Ο 40χρονος είχε προφυλακιστεί για το συγκεκριμένο περιστατικό με τις κατηγορίες της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλής και του επιβλήθηκε ποινή 36 μηνών, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή.

«Είχα πιει ένα μπουκάλι βότκα, ήμουν πιωμένος, δεν καταλάβαινα τι έγινε» υποστήριξε στην απολογία του.



ΠΗΓΗ