«Το μείζον ζήτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την εκλογή προέδρου, να ξεκαθαρίσει τι κόμμα είναι, την πολιτική του ταυτότητα και ποιο είναι το πολιτικό του σχέδιο που προτείνει προς την κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος.

«Κανείς δε λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περνάει μία πολύ κρίσιμη φάση. Κρίσιμες και δύσκολες ήταν οι δύο ήττες στις εθνικές εκλογές, η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα και το αρνητικό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

«Με ενοχλεί όταν η συζήτηση γίνεται με προσωπικούς και όχι πολιτικούς όρους και εκτός οργάνων»

Κατά τον ίδιο «πρέπει να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην κοινωνία γιατί, αν καθυστερήσουμε η κοινωνία θα ψάξει να βρει αλλού λύσεις. Πρέπει λοιπόν η συζήτηση αυτή πολύ γρήγορα να τελειώσει. Είναι δεδομένο ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται ακραίες, ακόμη και τοξικές εκφράσεις ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσωπικές επιθέσεις και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε».

Ο Σωκράτης Φάμελλος συμπλήρωσε ότι «πρέπει να κάνουμε μία πολύ σοβαρή -πολιτική όμως- συζήτηση μέχρι το Συνέδριο. Μόνο έτσι και εκεί θα φανούν όποιες πολιτικές διαφωνίες που είναι λογικό να υπάρχουν και υπάρχουν παντού. Με ενοχλεί όταν η συζήτηση γίνεται με προσωπικούς και όχι πολιτικούς όρους και εκτός οργάνων. Όσο αυτή η συζήτηση συνεχίζεται κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι σαν σαράκι για το κόμμα μας και πρέπει να σταματήσει γρήγορα. Η συζήτηση αυτή βλάπτει τελικά τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Ο Σωκράτης Φάμελλος

«Είναι πλέον προφανής η επικράτηση στις δυτικές κοινωνίες του ωχαδερφισμού»

Στη συνέχεια ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στη συμμετοχή του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην Αρμενία με βασικό αντικείμενο τις συρράξεις στην Ουκρανία, στη Γάζα, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις επιπτώσεις τους σε χιλιάδες θύματα, εκατομμύρια εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

«Από τη μεριά μου τόνισα την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα λόγια και στα έργα στην κατεύθυνση κατάπαυσης του πυρός στις εμπόλεμες ζώνες. Όπου, η παγκόσμια “ηγεσία” αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων, όπως και οι παγκόσμιοι φορείς. Είναι απαράδεκτο ο γγ του ΟΗΕ να προτείνει ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα και να υπάρχουν χώρες, όπως και η Ελλάδα που δεν την ψήφισαν. Αυτές είναι πολύ επικίνδυνες αλλαγές στις κοινωνίες μας. Και οφείλουμε όλοι και εμείς οι βουλευτές να πιέσουμε τις κυβερνήσεις να αλλάξουν στάση. Είναι πλέον προφανής η επικράτηση στις δυτικές κοινωνίες του ωχαδερφισμού, του ατομικισμού, η επικράτηση έναντι της συλλογικότητας των κοινωνικών δικτύων και της τοξικότητας, και η απουσία ενός ισχυρού κινήματος ειρήνης. Φοβάμαι ότι και πάλι ότι η Ευρώπη θα ανακαλύψει ξαφνικά το πρόβλημα όταν θα έχουν ήδη εμφανιστεί τα προσφυγικά ρεύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος.



ΠΗΓΗ