Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για λάθη και παραλείψεις του πρωθυπυοργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου που οδήγησαν στην επίθεση της Χαμάς και την κλιμάκωση του πολέμου.

Η εμμονή του ισραηλινού προθυπουργού να προχωρήσει με την δικαστική μεταρρύθμιση με την οποία ήθελε να περικόψει τις εξουσίες του ανωτάτου δικαστηρίου υπέρ της κυβέρνησης, φέρεται πως επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ονομαστικά το άτομο που απηύθυνε τις προειδοποιήσεις και δυστυχώς για όλους δικαιώθηκε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να έλαβε δύο αυστηρές προειδοποιήσεις από τον επικεφαλής της έρευνας της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών κατά τους μήνες που προηγήθηκαν της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονταν πως  οι κοινωνικές διαιρέσεις που προκλήθηκαν από την προσπάθεια της κυβέρνησής του να αναμορφώσει ριζικά το δικαστικό σύστημα ενθάρρυναν τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και το Ιράν να αναλάβουν δράση εναντίον του εβραϊκού κράτους.

Περιγραφή του περιεχομένου των επιστολών

«Βλέπουμε μια συζήτηση μεταξύ των εχθρών του Ισραήλ σχετικά με το αν πρέπει να καθίσουν στο φράχτη και να αφήσουν το Ισραήλ να συνεχίσει να αποδυναμώνεται εσωτερικά ή να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση», έγραψε ο Amir Sa’ar σε επιστολές του Απριλίου και του Ιουλίου που εστάλησαν απευθείας στον Νετανιάχου, αναφέρει η Haaretz.

Κάθε μία από τις επιστολές περιλάμβανε πληροφορίες που υποδείκνυαν τον άμεσο κίνδυνο στρατιωτικής κλιμάκωσης από τους αντιπάλους του Ισραήλ, τις οποίες ο Νετανιάχου φαίνεται να απέρριψε, καθώς συνέχισε να προωθεί την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη δικαστική αναμόρφωση, η οποία προκάλεσε μήνες πρωτοφανών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ