Νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζητά εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ ενώ καλεί το Τελ Αβίβ να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

O Λευκός Οίκος προχώρησε στην πιο σκληρή ανακοίνωση μέχρι σήμερα για τη στάση του Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα μετά την επικοινωνία Μπάιντεν με Νετανιάχου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από το Ισραήλ να προχωρήσει στα αναγκαία βήματα για να αυξηθεί «θεαματικά» η βοήθεια στη Γάζα ανοίγοντας περισσότερα περάσματα.

Στο Κάιρο αναμένεται ο επικεφαλής της CIA για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενώ αυξάνεται η διεθνής πίεση για κατάπαυση πυρός.

Σήμερα Παρασκευή οι αρχές του Ισραήλ βρίσκονται σε επιφυλακή για ενδεχόμενο χτύπημα-απάντηση στο Ιράν μετά από προειδοποίηση των ΗΠΑ.

Δείτε live



Όλες οι εξελίξεις στο in

13:10 «Σημαντικό το ψήφισμα του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, αλλά όχι αποτελεσματικό»

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε και καλεί το Ισραήλ να λογοδοτήσει για πιθανά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λωρίδα της Γάζας είναι σημαντικό, αλλά δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην πράξη, λέει ο Marc Owen Jones, αναπληρωτής καθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Hamad Bin Khalifa του Κατάρ.

«Συμβολικά, είναι πολύ σημαντικό – είναι η πρώτη φορά που το κορυφαίο όργανο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα παίρνει θέση για τη σύγκρουση», δήλωσε ο Jones στο Al Jazeera.

«Αλλά αυτό μάλλον δεν πρόκειται να έχει σημαντικό αντίκτυπο, αν και αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι θεωρητικά θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την κατάθεση του ψηφίσματος αυτού από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε.

Ένα τέτοιο ψήφισμα όμως είναι απίθανο να περάσει στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -όπου ο σύμμαχος του Ισραήλ, οι ΗΠΑ, έχουν δικαίωμα βέτο- και το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της Γάζας όσο μπορεί να υπολογίζει στην αμέριστη υποστήριξη της Ουάσιγκτον, πρόσθεσε ο Όουεν Τζόουνς.

12:50 «Υπερασπίζονται τη Χαμάς» – Η αντίδραση του Ισραήλ στην απόφαση του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Ο Meirav Eilon Shahar, μόνιμος αντιπρόσωπος του Ισραήλ στον ΟΗΕ στη Γενεύη, κατηγόρησε το Συμβούλιο ότι «έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό τον ισραηλινό λαό και υπερασπίζεται εδώ και καιρό τη Χαμάς», μετά την ψηφοφορία που ζήτησε να λογοδοτήσει το Ισραήλ για πιθανά εγκλήματα πολέμου.

«Σύμφωνα με το ψήφισμα που έχετε ενώπιον σας σήμερα, το Ισραήλ δεν έχει κανένα δικαίωμα να προστατεύει το λαό του, ενώ η Χαμάς έχει κάθε δικαίωμα να δολοφονεί και να βασανίζει αθώους Ισραηλινούς», δήλωσε πριν από την ψηφοφορία. «Η ψήφος «Ναι» είναι ψήφος υπέρ της Χαμάς».

Οι ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί να καταψηφίσουν το ψήφισμα επειδή δεν περιείχε συγκεκριμένη καταδίκη της Χαμάς για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, ούτε «οποιαδήποτε αναφορά στον τρομοκρατικό χαρακτήρα αυτών των ενεργειών».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα παροτρύνει το Ισραήλ να αποσυνδεθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς με τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν οι απώλειες αμάχων και να διασφαλιστεί ότι οι ανθρωπιστικοί φορείς μπορούν να εκτελέσουν την ουσιαστική αποστολή τους με ασφάλεια», δήλωσε η Μισέλ Τέιλορ, μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο Συμβούλιο.

«Αυτό δεν έχει συμβεί και, μέσα σε μόλις έξι μήνες, περισσότερα μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων έχουν σκοτωθεί σε αυτή τη σύγκρουση από ό,τι σε οποιονδήποτε πόλεμο της σύγχρονης εποχής».

12:25 Έξαλλος ο Μπεν Γκβιρ με την απόφαση για επέκταση βοήθειας στη Γάζα – «Αποφάσισαν χωρίς να είμαι παρών»

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ψήφισε ομόφωνα υπέρ της εξουσιοδότησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ να δώσουν εντολή για την επέκταση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Iταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο οποίος δεν ήταν παρών στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην αρχή της συνεδρίασης, δήλωσε: «Ψήφισαν στο υπουργικό συμβούλιο πριν φτάσω, παρόλο που γνώριζαν ότι βρισκόμουν σε συνεδρίαση ασφαλείας».

«Από πότε ψηφίζουμε στην αρχή της συνεδρίασης;». Ποτέ. Πάντα ψηφίζουμε στο τέλος. Γνωρίζατε ότι καθυστέρησα σε μια συνεδρίαση ασφαλείας. Γνωρίζατε ότι θα είχα αντίρρηση, γι’ αυτό θέλατε να επισπεύσετε την ψηφοφορία στην αρχή της συνεδρίασης! Τι είδους συμπεριφορά είναι αυτή; Έτσι λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις στο υπουργικό συμβούλιο;». Μετά τις καταγγελίες του Μπεν Γκβιρ, στο πρωτόκολλο της συνεδρίασης προστέθηκε μια σημείωση που ανέφερε ότι ο υπουργός διαφωνούσε με την επέκταση της βοήθειας.

12:11 Πώς ψήφισαν τα κράτη – μέλη στο Συμβούλιο Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Το ψήφισμα κόλαφος εναντίον του Ισραήλ πέρασε με 28 «ναι» και 6 «όχι». Ακόμα 13 κράτη απείχαν από την ψηφοφορία.

Ανάμεσα στα «όχι» είναι οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

12:04 Το Συμβούλιο Δικαιωμάτων του ΟΗΕ απαιτεί τη διακοπή των πωλήσεων όπλων στο Ισραήλ

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ απαίτησε επίσης τη διακοπή όλων των πωλήσεων όπλων στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας τις προειδοποιήσεις για «γενοκτονία» στον πόλεμο που διεξάγει στη Γάζα.

Η ψηφοφορία σηματοδότησε την πρώτη φορά που το κορυφαίο όργανο του ΟΗΕ για τα δικαιώματα πήρε θέση για τον πόλεμο που διαρκεί σχεδόν έξι μήνες.

11:55 Νέο ψήφισμα στον ΟΗΕ καλεί το Ισραήλ να λογοδοτήσει για πιθανά εγκλήματα πολέμου

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καλεί το Ισραήλ να λογοδοτήσει για πιθανά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Είκοσι οκτώ χώρες ψήφισαν υπέρ, 13 απείχαν και 6 ψήφισαν κατά του ψηφίσματος.

11:38 Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ τα βήματα του Ισραήλ – Το πραγματικό τεστ είναι τα αποτελέσματα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν χαιρέτισε τα βήματα που ανακοίνωσε το Ισραήλ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αλλά δήλωσε ότι «η πραγματική δοκιμασία είναι τα αποτελέσματα».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε μια σειρά μέτρων για την αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής επαναλειτουργίας ενός βασικού περάσματος που καταστράφηκε κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι η μελλοντική υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ θα εξαρτηθεί από τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την προστασία των αμάχων και των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ο Μπλίνκεν δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν τον αριθμό των φορτηγών που εισέρχονται και κινούνται στη Γάζα και θα εξετάσουν επίσης τους δείκτες ενδεχόμενου λιμού για να δουν αν αντιστρέφονται, σύμφωνα με το Reuters.

Από τις 7 Οκτωβρίου, 33.091 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 75.750 έχουν τραυματιστεί στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας την Παρασκευή.

11:19 Επιθέσεις στη Ράφα και τη Χαν Γιουνίς

Τις τελευταίες ώρες, ο ισραηλινός στρατός έχει στοχοποιήσει τη Ράφα με μονάδες πυροβολικού που βρίσκονται στα περίχωρα της Λωρίδας της Γάζας στις συνοριακές περιοχές ανατολικά της πόλης.

Επίσης, μονάδες πυροβολικού έπληξαν το νότιο τμήμα της πόλης Χαν Γιουνίς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίσης περισσότερες επιθέσεις στην πόλη Beit Lahiya και στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στα βόρεια, όπου αναφέρθηκαν πολλά θύματα.

11:09 Σε εξέλιξη οι κηδείες των επτά αξιωματικών του Ιράν που σκοτώθηκαν στη Συρία

Το Ιράν πραγματοποίησε την Παρασκευή κηδεία για επτά αξιωματικούς που σκοτώθηκαν κατά την υποτιθέμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Συρία αυτή την εβδομάδα, μια πρωτοφανή επίθεση για την οποία η Τεχεράνη έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση.

Η κηδεία συνέπεσε με την ετήσια Ημέρα Κουντς (Ιερουσαλήμ), κατά τη διάρκεια της οποίας το Ιράν διοργανώνει μεγάλες κρατικά χρηματοδοτούμενες φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις σε εθνικό επίπεδο. Η κρατική τηλεόραση έδειξε διαδηλωτές να μεταφέρουν φωτογραφίες των δολοφονηθέντων και πανό με συνθήματα όπως «Θάνατος στο Ισραήλ» και «Θάνατος στην Αμερική», αναφέρει το Reuters.

Ο ηγέτης της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, Ζιάντ αλ-Νακχάλα, συμμετείχε στη συγκέντρωση στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

11:00 Σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

Το Ισραήλ δηλώνει ότι θα επιτρέψει την προσωρινή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του λιμανιού του Ασντόντ και του χερσαίου περάσματος Μπέιτ Χανούν, επίσης γνωστού ως σημείο ελέγχου Ερέζ.

Ο Saed Abu Alawi, ένας 31χρονος Παλαιστίνιος, πυροβολήθηκε ενώ βιντεοσκοπούσε μια ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Nur Shams βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Πολλοί άνθρωποι στη Γάζα δεν θα έχουν ασφαλές μέρος για να επιστρέψουν μετά το τέλος του πολέμου, καθώς το 62% των κατοικιών του θύλακα έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με την UNRWA.

Περισσότερα από τα μισά παιδιά της Γάζας (620.000) δεν μπορούν να πάνε σχολείο λόγω της καταστροφής που προκάλεσε ο εξάμηνος πόλεμος στο εκπαιδευτικό σύστημα του θύλακα, προειδοποιεί η UNICEF.

10:38 Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να διαρκέσουν εβδομάδες

Διπλωμάτης που συμμετέχει στις συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς δήλωσε στη Haaretz ότι η απόφαση της Χαμάς να απορρίψει την τελευταία προσφορά δεν αποτέλεσε έκπληξη. «Δεν υπάρχει επαρκώς σημαντική διαφορά μεταξύ του προηγούμενου περιγράμματος και του σημερινού στην απάντησή του στα αιτήματα που έθεσε η Χαμάς. Θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε εκ των προτέρων ότι η Χαμάς δεν θα ήταν πρόθυμη να προχωρήσει με βάση αυτή την πρόταση», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα μπορούσαν να συνεχιστούν για εβδομάδες και θα απαιτούσαν κάποια σκέψη «έξω από το κουτί», με την προϋπόθεση ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν θα αποφάσιζε να ματαιώσει τις διαπραγματεύσεις πριν από αυτό.

10:17 Δακρυγόνα από drones στο τέμενος Αλ Άκσα

Την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού, το Ισραήλ επιτίθεται σε πιστούς στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τη Haaretz οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα από drones στους συγκεντρωμένου ενώ προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις.

10:00 UNRWA: Πάνω από 60% των σπιτιών στη Γάζα υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν

Πολλοί άνθρωποι στη Γάζα δεν θα έχουν ασφαλές μέρος για να επιστρέψουν μετά το τέλος του πολέμου, καθώς το 62% των κατοικιών του θύλακα έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

«Πάνω από το 75% του πληθυσμού έχει εκτοπιστεί – η πλειονότητα πολλές φορές. Πότε θα τελειώσει αυτό;» διερωτάται η UNRWA.

09:47 Ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούν νεαρό Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη

Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν έναν νεαρό Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Nur Shams στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το Al Jazeera Arabic.

Ο άνδρας, Saed Abu Alawi, πυροβολήθηκε από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή ενώ βρισκόταν στην οροφή του σπιτιού του στη γειτονιά Jabal Al-Nasr του καταυλισμού, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν άλλους δύο κατά τη διάρκεια της εισβολής, σύμφωνα με το Wafa.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 457 Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ έχουν προβεί σε περισσότερες από 8.030 συλλήψεις.

09:31 UNICEF: Χωρίς σχολείο 620.000 παιδιά στη Γάζα

Περισσότερα από τα μισά παιδιά της Γάζας (620.000) δεν μπορούν να πάνε σχολείο λόγω της καταστροφής που προκάλεσε ο εξάμηνος πόλεμος στο εκπαιδευτικό σύστημα του θύλακα, προειδοποιεί η UNICEF.

Οκτώ στα δέκα σχολεία στη Γάζα έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί, ενώ περίπου το 10% των εγκαταστάσεων έχει αποδεκατιστεί εντελώς, αναφέρει η UNICEF.

Αλλά η ανοικοδόμηση των σχολείων θα είναι πιο απλή υπόθεση από την αντιμετώπιση του τραύματος των παιδιών και της απώλειας της εκπαίδευσης, λέει ο Ντέιβιντ Σκίνερ της Save The Children.

«Αυτό που συχνά χάνεται στην κάλυψη της Γάζας είναι ότι πρόκειται για μια καταστροφή για τα παιδιά», δήλωσε ο Skinner. «Πρόκειται για παιδιά που έχουν θρηνήσει, που έχουν χάσει ανθρώπους, που είναι άρρωστα και υποσιτίζονται.

09:22 Δημοσκόπηση: Ο Γκαντζ θα κέρδιζε τον Νετανιάχου

Ο Μπένι Γκαντζ, μέλος του συμβουλίου πολέμου και επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας, θα μπορούσε να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό αν οι Ισραηλινοί καλούνταν να ψηφίσουν για μια νέα κυβέρνηση σήμερα, δείχνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η ισραηλινή εφημερίδα Maariv.

Το κόμμα του Γκαντς θα έπαιρνε 32 έδρες στην Κνέσετ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, σε σύγκριση με τις 12 που κατέχει σήμερα.

Αντίθετα, ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου θα κέρδιζε 44 έδρες σε σύγκριση με τις 64 που κέρδισε στις εκλογές του 2022.

09:16 Ολονύκτιες αεροπορικές επιδρομές, βομβαρδισμοί πλήττουν τη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές και βομβάρδισαν πολλές περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας «πολλούς αμάχους», συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Αυτές είναι οι περιοχές που επλήγησαν από τις τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το Wafa:

  • Σεΐχης Ζαγιέντ, βόρεια Γάζα
  • Tal al-Hawa, νοτιοδυτικά της πόλης της Γάζας
  • Ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Maghazi, κεντρική Γάζα
  • Κεντρικό, δυτικό και ανατολικό τμήμα του Χαν Γιουνίς
  • Ανατολικό τμήμα της πόλης Ράφα

09:00 Τι σημαίνει η απόφαση του Ισραήλ να ανοίξει νέες οδούς για ανθρωπιστική βοήθεια

Αυτή η απόφαση να ανοίξει ένα δεύτερο πέρασμα διαμορφώνεται ως ένας τρόπος για να ολοκληρωθούν οι πολεμικοί στόχοι του Ισραήλ.

Το [Beit Hanoon] Erez είναι το πέρασμα στο βορρά και το Ashdod είναι ένα ισραηλινό λιμάνι βορειότερα. Η βοήθεια πρόκειται να έρθει μέσω του λιμανιού Ashdod και στη συνέχεια μέσω του περάσματος Erez στη βόρεια Γάζα – το πρώτο τμήμα της Γάζας που καταστράφηκε από το Ισραήλ κατά την επίθεσή του στη λωρίδα.

«Πόση διαφορά θα κάνει; Αυτό είναι στα χέρια των Ισραηλινών και το πόση βοήθεια θα αφήσουν να περάσει από εκεί», λέει ο Ρόρι Χάλνατς ανταποκριτής του AJ από την Ιερουσαλήμ.

Οποιαδήποτε αύξηση θα είναι προς όφελος του πεινασμένου λαού της Γάζας, καθώς ό,τι έχει εισέλθει μέχρι στιγμής δεν έχει καν αρχίσει να καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων.

Τα περάσματα για βοήθεια στη Γάζα

08:45 Το Ισραήλ ανακοινώνει «προσωρινό» άνοιγμα των οδών βοήθειας προς τη Γάζα

Το γραφείο του Νετανιάχου δηλώνει ότι θα επιτρέψει «προσωρινές» παραδόσεις βοήθειας μέσω των συνόρων του με τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Το Ισραήλ θα επιτρέψει την προσωρινή παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Ασντόντ και του σημείου ελέγχου Ερέζ», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, αναφερόμενη σε ένα λιμάνι περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Γάζας και στο χερσαίο πέρασμα Μπέιτ Χανούν.

«Αυτή η αυξημένη βοήθεια θα αποτρέψει μια ανθρωπιστική κρίση και είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η συνέχιση των μαχών και να επιτευχθούν οι στόχοι του πολέμου», προστίθεται.

08:30 Καταστροφική η κατάσταση για τα παιδιά στη Γάζα

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Η κατάσταση στον πολιορκημένο θύλακα είναι καταστροφική ειδικά για τα παιδιά που πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος. Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό τουλάχιστον 1.000 παιδιά έχουν ακρωτηριαστεί.

Διαβάστε όσα προηγήθηκαν εδώ 



ΠΗΓΗ