Περισσότεροι από δώδεκα πολιτειακοί νομοθέτες και ακτιβιστές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ηθοποιού Σίνθια Νίξον, ξεκίνησαν πενθήμερη απεργία πείνας ζητώντας μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έξω από τον Λευκό Οίκο. Ανάμεσά τους δηλαδή βρίσκεται η «Μιράντα», η γνωστή ηθοποιός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Sex and the City που έχει αφήσει εποχή.

«Να τερματιστούν άμεσα οι μάχες στη Γάζα»

Σε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της απεργίας πείνας, οι ακτιβιστές κατήγγειλαν τον ρόλο του Τζο Μπάιντεν στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των μαχών.

Η Νίξον υπογράμμισε την τεράστια σφαγή στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας δεκάδων δημοσιογράφων και εργαζομένων του ΟΗΕ, καθώς και της καταστροφής ολόκληρων γειτονιών.

Κατακρίνουν τον ρόλο του Τζο Μπάιντεν στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Σίνθια Νίξον θα συμμετάσχει στην απεργία πείνας για δύο ημέρες. Η Νίξον είναι μία από τους περισσότερους από 260 καλλιτέχνες που έστειλα ανοιχτή επιστολή καλώντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και το Κογκρέσο να δεσμευτούν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έξω από τον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, ο Νίξον μίλησε για τεράστιες απώλειες αμάχων στη Γάζα. «Τίποτα από αυτά δεν είναι φυσιολογικό», είπε. «Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ρουτίνα και τίποτα από αυτά δεν μπορεί να επιτραπεί να συνεχιστεί».

«Η φαινομενική αδιαφορία του προέδρου μας για τον απίστευτο ανθρώπινο φόρο που η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ επιβάλλει σε αθώους πολίτες δεν αντανακλά ούτε στο ελάχιστο την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Αμερικανών», δήλωσε.

«Και θα ήθελα να κάνω μια προσωπική έκκληση σε έναν πρόεδρο… να συνδεθεί με αυτή την ενσυναίσθηση για την οποία είναι τόσο γνωστός και να κοιτάξει τα παιδιά της Γάζας και να φανταστεί ότι είναι τα δικά του παιδιά» είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις.

Ο τραγικός απολογισμός των αμάχων που έπεσαν νεκροί

Κι ενώ η προσωρινή κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου, οι φιλοπαλαιστίνιοι υποστηρικτές φοβούνται ότι η πολιορκημένη λωρίδα της Γάζας θα υποστεί χειρότερρες συνέπεις, όταν αυτή αρθεί. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 14.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά.

Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ είναι το αποτέλεσμα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, που σκότωσε 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ και πήρε αιχμάλωτους περισσότερους από 240 ομήρους. Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός έγινε για να διευκολυνθεί η απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων αιχμαλώτων που κρατούνται από το Ισραήλ. Όσοι απελευθερώθηκαν και από τις δύο πλευρές είναι γυναίκες και παιδιά.



ΠΗΓΗ