Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε μια σύντομη αναφορά στη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον εν μέσω της μάχης της με τον καρκίνο.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας παρευρέθηκε στα εγκαίνια του James Place Newcastle την Τρίτη στο Tyne της Αγγλίας, όπου μερικοί άνθρωποι ρώτησαν για την Κέιτ και τα παιδιά.

«Όλα πάνε καλά», απάντησε ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας.

Ο Γουίλιαμ ευχαρίστησε επίσης τις γυναίκες, οι οποίες ήταν ντυμένες με βρετανικές σημαίες, που επισκέφθηκαν το νέο κέντρο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, το οποίο θα προσφέρει βοήθεια σε άνδρες που αντιμετωπίζουν κρίσεις αυτοκτονίας στην περιοχή.

Η δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ έρχεται ένα μήνα μετά την αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι πάσχει από καρκίνο. Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν ανέφερε τη μορφή της νόσου.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ γιόρτασαν τη Δευτέρα τη 13η επέτειο του γάμου τους

Η Κέιτ είχε αποκαλύψει ότι, μετά την εγχείρηση στην κοιλιά της, είχε θεωρηθεί ότι η επέμβαση αποδείχθηκε μη καρκινική, αλλά οι εξετάσεις που έγιναν μετά έδειξαν ότι «υπήρχε καρκίνος». Και πρόσθεσε: «Οι γιατροί με συμβούλεψαν επομένως να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας».

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ, που έχουν τρία παιδιά —τον πρίγκιπα Γεώργιο, 10 ετών, την πριγκίπισσα Σαρλότ, 8 ετών, και τον πρίγκιπα Λούη, 6 ετών— γιόρτασαν τη Δευτέρα τη 13η επέτειο γάμου τους.

Στον λογαριασμό του βασιλικού ζεύγους στο Instagram αναρτήθηκε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του ζευγαριού από την ημέρα του γάμου του.

Εν μέσω των ανησυχιών για την υγεία της Κέιτ, ο Γουίλιαμ έκανε ένα βήμα πίσω από τις δημόσιες υποχρεώσεις του, αλλά επέστρεψε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν παρευρέθηκε σε δύο εκδηλώσεις στο Δυτικό Λονδίνο και το Σάρεϊ.



ΠΗΓΗ