Πάνω σε τρακτέρ ανέβηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για να χαιρετίσει τους αγρότες και να συνομιλήσει μαζί τους στη διάρκεια της περιοδείας του στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Θεσσαλονίκη, η οποία έγινε το κέντρο των αγροτικών κινητοποιήσεων με αφορμή την έκθεση Agrotica.

Δεν ήταν λίγοι όσοι θυμήθηκαν μία αντίστοιχη σκηνή με τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, που είχε ανέβει σε τρακτέρ δύο φορές, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – μία το 2013 εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων και μία το 2023 στην προσπάθειά του να τον ακούσουν όλοι, όταν επισκέφθηκε μία κτηνοτροφική μονάδα.

«Οι αγρότες όμως θυμούνται πολύ καλά την τετραετία 2015-2019», λέει η ΝΔ – Και η τρέχουσα… αξέχαστη θα τους μείνει

«Δικαιούστε καλύτερα, δεν ξέρω πώς αλλιώς να σας το πω. Καλύτερη αντιμετώπιση και από την πολιτεία και γι’ αυτό τον λόγο είμαστε κι εμείς εδώ σήμερα, να δείξουμε τα δίκαια αιτήματά σας χωρίς κανένα αστερίσκο» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στους αγρότες στο μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία.

Όπως είπε, μάλιστα, «ήθελε και τα ρέστα από πάνω ο Κυριάκος, να σας πει τζάμπα χρήμα», με έναν αγρότη να του απαντά: «Τζάμπα χρήμα εμείς δεν παίρνουμε. Εμείς με ιδρώτα βγάζουμε το χρήμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβαίνει στο τρακτέρ

ΝΔ: Θυμίζει φάρσα ο κ. Κασσελάκης

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να αξιοποιήσει το ενσταντανέ του Κασσελάκη πάνω στο τρακτέρ, για να ανακοινώσει ότι πρόκειται για «μια ιστορία που επαναλαμβάνεται μονότονα σαν φάρσα».

«Μιμούμενος τον προκάτοχό του στα φθηνά επικοινωνιακά σόου, ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε και αυτός σήμερα σε ένα τρακτέρ», σημείωσε η Πειραιώς, για να προσθέσει πως «οι αγρότες όμως θυμούνται πολύ καλά την τετραετία 2015-2019. Δεν ξεχνούν τους πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, τη φορολόγηση των ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ, το νόμο Κατρούγκαλου, τις μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τον αυξημένο ΦΠΑ σε γεωργικά μηχανήματα, ζωοτροφές και λιπάσματα, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί και τόσα άλλα».

Και να καταλήξει πως «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν με έργα και θα δίνουν λύσεις σωστές, δίκαιες και γρήγορα εφαρμόσιμες στα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

Με τη διαφορά, σύντροφοι της Πειραιώς, πως ούτε οι αγρότες μας ούτε οι κτηνοτρόφοι μας βλέπουν τέτοιες λύσεις «σωστές και δίκαιες», εξ ου και δεν έφυγαν από τα μπλόκα παρά τα μέτρα «ασπιρίνες» που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή…



ΠΗΓΗ