Την ανάγκη για αύξηση του ποσού του γεωργικού αποθεματικού, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στη δήλωση που έκανε στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες.

Επισήμανε επίσης ότι «πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες άντλησης χρηματοδοτήσεων που έχουν απαντηθεί σε κάθε κράτος μέλος» και πως «πρέπει να θεωρηθεί από τη νέα ΚΑΠ, ένα ποσό της τάξης του 2% δεν μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κράτος-μέλος, εάν προκύψει στη χώρα του φαινόμενα πλημμύρας, ξηρασίας, πυρκαγιών».

«Πρέπει να θεωρηθεί από τη νέα ΚΑΠ, ένα ποσό της τάξης του 2% δεν μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κράτος-μέλος, εάν προκύψει στη χώρα του φαινόμενα πλημμύρας, ξηρασίας, πυρκαγιών», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Είναι ένας συνδυασμός ενεργειών που σίγουρα θα κάνει τη ζωή ευκολότερη των κρατών-που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι πυλώνες περιβάλλον και γεωργία – αλιεία

Σημείωσε επίσης πως «δεν νοείται σε δεύτερη προτεραιότητα η γεωργία και η αλιεία του κάθε κράτους μέλους. Η ευρωπαϊκή κοινότητα ορθά έχει αναδείξει ως πρώτο θέμα το περιβάλλον».

«Σήμερα, όμως νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει τα δύο αυτά ζητήματα, οι δύο αυτοί πυλώνες, περιβάλλον και γεωργία-αλιεία, να πηγαίνουν μαζί σε όλα τα επίπεδα και στα θέματα των προτεραιοτήτων αλλά και στα θέματα των χρηματοδοτήσεων», κατέληξε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ