Σε νέα ανακοίνωση τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαιώνουν τα ονόματα πέντε επιπλέων ανώτερων διοικητών που εξουδετερώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας πριν από την επιχειρησιακή παύση, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της βόρειας ταξιαρχίας της Γάζας, του αναπληρωτή του και του επικεφαλής της ρουκέτας Array.

Παρόλα αυτά, σε ανακοίνωση τους, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, επιβεβαίωσε τους τέσσερις από τους πέντε θανόντες ανώτερους διοικητές.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση των IDF

Τα ονόματα των πέντε διοικητών είναι τα κάτωθι:

Ahmed Ghandour

Διοικητής της ταξιαρχίας της Χαμάς στη Βόρεια Γάζα. Ως διοικητής μιας από τις πέντε περιφερειακές ταξιαρχίες στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ghandour ήταν υπεύθυνος για τη διεύθυνση όλων των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Ξεκίνησε, προώθησε και ενέκρινε τρομοκρατικές δραστηριότητες και επιθέσεις κατά ισραηλινών πολιτών και στρατευμάτων των IDF. Αυτές περιλάμβαναν πυροβολισμούς, βομβιστικές επιθέσεις, εκτοξεύσεις ρουκετών και τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια. Ήταν ηγετική φυσιογνωμία στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου.

Aiman Siam

Επικεφαλής της συστοιχίας πυραύλων της Χαμάς. Για περίπου 15 χρόνια, ο Siam ήταν ανώτερο στέλεχος υπεύθυνο για τις δυνάμεις πυραύλων της Χαμάς, τα αποθέματα όπλων και την καθοδήγηση και τη διεύθυνση όλων των εκτοξεύσεων πυραύλων της Χαμάς στο Ισραήλ.

Με εκτεταμένη εμπειρία στη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ο Siam ήταν σημαντική πηγή γνώσεων και ενεργός σε προηγούμενες συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Wael Rajeb

Αναπληρωτής διοικητής της ταξιαρχίας της Χαμάς στη Βόρεια Γάζα. Ο Rajeb ήταν υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της ταξιαρχίας. Στο παρελθόν, ο Rajeb ήταν διοικητής της αστυνομίας της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και αργότερα διοικητής του τάγματος Beit Lahia. Ήταν ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, που συνδεόταν με τους διοικητές των ταγμάτων της ταξιαρχίας.

Farsan Halifa

Ανώτερο στέλεχος στο αρχηγείο της Χαμάς στην Ιουδαία και τη Σαμάρια, επικεφαλής της επιτροπής Tulkarm. Στο παρελθόν, ο Halifa βοήθησε και ήταν κοντά σε ανώτερους τρομοκράτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Πιο πρόσφατα, συμμετείχε στην ανάπτυξη ταγμάτων και τρομοκρατικών πυρήνων στον καταυλισμό Nur Shams. Ο Halifa εξοντώθηκε κατά τη διάρκεια του χτυπήματος στο οποίο σκοτώθηκαν επίσης οι Ahmed Ghandour και Aiman Siam.

Rafet Salman

Διοικητής της Μονάδας Βοήθειας Μάχης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανώτερο στέλεχος της Ταξιαρχίας της Πόλης της Γάζας. Στο παρελθόν διετέλεσε αναπληρωτής διοικητής της ταξιαρχίας, στην οποία ανέπτυξε επιθετικές δυνατότητες για επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Σε αυτή τη θέση, συμμετείχε στον σχεδιασμό της διείσδυσης του αλεξίπτωτου πλαγιάς στο Ισραήλ που πραγματοποιήθηκε από την Ταξιαρχία της Πόλης της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου.

Για πέντε νεκρούς διοικητές κάνουν λόγο οι IDF – Τους τέσσερις θανάτους επιβεβαίωσε η Χαμάς

Οι IDF ανακοίνωσαν τα ονόματα των διοικητών της Χαμάς που εξουδετερώθηκαν

Η Χαμάς επιβεβαιώνει τον θάνατο τεσσάρων διοικητών της

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτικών διοικητών στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινές επιθέσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Μεταξύ αυτών είναι και ο στρατιωτικής διοικητής της ταξιαρχίας της Βόρειας Γάζας, ο Αχμεντ αλ Γκαντούρ.

«Ο Αχμεντ Γκαντούρ ήταν μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου της Χαμάς και διοικητής της Βόρειας Ταξιαρχίας», ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος με ανακοίνωση που ανήρτησε στο κανάλι της στο Telegram.

Μεταξύ των τριών άλλων που σκοτώθηκαν είναι ο Αϊμάν Σιάμ, επικεφαλής των μονάδων εκτόξευσης ρουκετών.



ΠΗΓΗ