Τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς την Κυριακή και ένας τραυματίστηκε σοβαρά κοντά σε παραλία του Ζιμερέ (Πα-ντε-Καλαί) καθώς προσπαθούσαν με σκάφος να διασχίσουν τα παγωμένα νερά της Μάγχης. Το περιστατικό έγινε γνωστό με ανακοίνωση της γαλλικής ακτοφυλακής.

«Τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και ένας άλλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βουλώνης σε επείγουσα κατάσταση», γνωστοποίησε στο AFP η γαλλική ακτοφυλακή, επιβεβαιώνοντας μία πληροφορία της τοπικής εφημερίδας La Voix du Nord.

Τι ανέφερε η ακτοφυλακή

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 02:00 τοπική ώρα και οι δυνάμεις της τάξης που βρίσκονταν εκεί «ενημέρωσαν για την αναχώρηση σκάφους και για τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε κίνδυνο στην θάλασσα», σύμφωνα με την ακτοφυλακή. «Μεγάλος αριθμός των ναυαγών ανασύρθηκε από τη θάλασσα από τις δυνάμεις της τάξης που βρίσκονταν εκεί», πρόσθεσε.

Το ρυμουλκό επέμβασης Abeille Normandie «που βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή έριξε το σκάφος του στη θάλασσα για να πάει να σώσει τους ναυαγούς» και «τότε» το πλήρωμα του σκάφους «εντόπισε στο νερό ανθρώπους που δεν είχαν τις αισθήσεις τους», συνέχισε η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου δύο μετανάστες έχασαν τη ζωή τους την ίδια ημέρα κατά την διάρκεια δύο προσπαθειών που έγιναν από μετανάστες με στόχο να διασχίσουν τη Μάγχη.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ