Μια οικογένεια στη Βρετανία είναι τυχερή που παρέμεινε ζωντανή, μετά από ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» τη στέγη του σπιτιού τους, με τα συντρίμμια να πέφτουν από τα ταβάνια.

Ο Γκάρεθ και η Λίντσεϊ Μούντι και τρία από τα παιδιά τους σκαρφάλωσαν πάνω από τούβλα, ξύλα και σχιστόλιθους, για να γλιτώσουν από τα συντρίμμια του σπιτιού τους, αφού ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε τον δρόμο τους, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mirror.

Το σπίτι τους ήταν ένα από τα 100 ακίνητα που υπέστησαν ζημιές από το έντονο καιρικό φαινόμενο στην περιοχή Stalybridge του Μάντσεστερ.

Ο Γκάρεθ και η Λίντσεϊ, και οι δύο 45 ετών, βρίσκονταν στο κρεβάτι τους στο υπνοδωμάτιο του μπροστινού ορόφου, όταν χτύπησε τη γειτονιά ο ανεμοστρόβιλος.

«Σηκώθηκα επειδή άκουσα ένα δυνατό κρότο από χαλαζόπτωση. Κατέβηκα κάτω και έφτασα στην πίσω πόρτα και αμέσως άκουσα έναν δυνατό κρότο. Στη συνέχεια έσβησαν τα φώτα και ακούστηκε άλλος ένας δυνατός κρότος. Επικρατούσε χάος, ήταν πανδαιμόνιο. Έτρεξα πίσω στον επάνω όροφο και είδα την τεράστια τρύπα στο κεφαλόσκαλο», λέει ο Γκάρεθ.

«Ήταν σαν τον Μάγο του Οζ», δήλωσε η 20χρονη Ρεβέκα

Μεγάλες υλικές ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή – Πηγή: Daily Mirror

Η στέγη του σπιτιού τους… εξαφανίστηκε

«Είχε αρχίσει να πέφτει χαλάζι και ο άνεμος δυνάμωνε. Κατέβηκε κάτω και τότε ο άνεμος άρχισε να ουρλιάζει και όλο το σπίτι άρχισε να τρέμει. Πήγα να κοιτάξω έξω από το παράθυρο και το παράθυρο έμπαινε μέσα, ήταν σαν να το ρουφούσε μέσα και έξω. Καθώς γύρισα για να απομακρυνθώ, όλο το ταβάνι έπεσε. Ούρλιαξα και τότε ο διάδρομος κυριολεκτικά υποχώρησε. Η καμινάδα έπεσε και κατέστρεψε το υπόλοιπο σπίτι», περιγράφει με τρόμο η γυναίκα του.

Δύο από τους γιους τους, ο Τζακ, 22 ετών, και ο Τόμας, 15 ετών, βρίσκονταν στα υπνοδωμάτιά τους στον επάνω όροφο, όταν η οροφή και η καμινάδα της καπνοδόχου έπεσαν. «Πώς είναι ζωντανοί δεν ξέρω», δήλωσε ο πατέρας τους.

Η καμινάδα έσπασε στο υπνοδωμάτιο του Τζακ και κατέστρεψε το οικογενειακό μπάνιο, στέλνοντας το νερό κάτω και πλημμυρίζοντας την κουζίνα.

«Η γυναίκα μου ούρλιαζε και τα δύο παιδιά μου ήταν σε πανικό, έλεγα ‘πρέπει να βγούμε έξω, πρέπει να βγούμε έξω’. Σκαρφαλώναμε πάνω σε πράγματα για να βγούμε έξω», λέει ο Γκάρεθ.

Η κόρη τους, Ρεμπέκα, 20 ετών, και ο σύζυγός της Τόμας, 27 ετών, βρίσκονταν στην κρεβατοκάμαρά τους στο υπόγειο του σπιτιού και έφυγαν και οι έξι, μαζί με τα δύο τρομοκρατημένα σκυλιά τους.

Όταν βγήκαν έξω, είδαν ότι η στέγη τους είχε εξαφανιστεί και ο δρόμος και τα αυτοκίνητα ήταν καλυμμένα με σωρούς από μπάζα.

«Ήταν σαν τον Μάγο του Οζ», είπε χαρακτηριστικά η Ρεβέκα. Το σπίτι τους είναι ένα από τα τρία στη σειρά, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον ανεμοστρόβιλο.



ΠΗΓΗ