Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ εξέδωσε την Παρασκευή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι εκκλήσεις της Ισλαμικής Αντίστασης, η απόφαση του Συμβουλίου των Αντιπροσώπων και η λαϊκή υποστήριξη για την απομάκρυνση των ξένων δυνάμεων, δεν έχουν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια λόγω της αμερικανικής χειραγώγησης για την εκπλήρωση της κακόβουλης ατζέντας της στο Ιράκ και την περιοχή.

Η δήλωση επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική συγκατάθεση στο αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης να συγκροτήσει μια επιτροπή για να διευθετήσει το καθεστώς των δυνάμεών τους δεν θα είχε συμβεί χωρίς τα χτυπήματα της Αντίστασης και τις ευλογίες του αίματος των μαρτύρων.

«Η απάντηση της Ισλαμικής Αντίστασης σε αυτό το αίτημα είναι η συνέχιση των επιχειρήσεων κατά της ξένης παρουσίας»

«Αυτό αποδεικνύει ότι οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της εξουσίας. Δεν έχουμε γνωρίσει τίποτα άλλο παρά προδοσία και τυραννία από τον εγκληματικό αμερικανικό εχθρό, όπως έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια της αντιπαράθεσης. Αυτή η απόπειρα δεν είναι παρά ένας τρόπος να ανακατέψουν τα χαρτιά, να γυρίσουν τα τραπέζια στην Αντίσταση και να κερδίσουν χρόνο για να πραγματοποιήσουν περισσότερα εγκλήματα και διαβολικά σχέδια για να βλάψουν το λαό και το έθνος μας».

Οι ΗΠΑ χτυπούν με την σειρά τους με επιτυχία τις θέσεις της Καταΐμπ Χεζμπολάχ που είναι η μια εκ των οργανώσεων που χτυπά τις αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και την Συρία, εκ μέρους της «Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ».

«Αποχωρήστε εδώ και τώρα»

«Η απάντηση της Ισλαμικής Αντίστασης σε αυτό το αίτημα είναι η συνέχιση των επιχειρήσεων κατά της ξένης παρουσίας. Είναι προτιμότερο να μην υπάρξει διάλογος σχετικά με αυτή την υποτιθέμενη απόσυρση μέχρι να γίνει σαφής η πραγματικότητα των προθέσεών τους και η σοβαρότητα της δέσμευσής τους να αποσύρουν τις δυνάμεις εισβολής τους από το Ιράκ. Αυτό περιλαμβάνει την αποχώρηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πολεμικών τους αεροσκαφών από τον ιρακινό εναέριο χώρο, την παράδοση της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων στην ιρακινή πλευρά και την απομάκρυνση των αξιωματικών τους από αυτήν».

«Ενώ εκφράζουμε την εκτίμησή μας για τις θέσεις των αδελφών που απορρίπτουν την ξένη ηγεμονία, προειδοποιούμε για τον κίνδυνο της παροχής ασυλίας σε οποιαδήποτε ξένη δύναμη για οποιονδήποτε λόγο, καθώς και για οποιαδήποτε δέσμευση της κυβέρνησης ή του μηχανισμού ασφαλείας της να προστατεύσει αυτούς τους εισβολείς δολοφόνους. Αν συμβεί αυτό, πρόκειται για ιστορική προδοσία του Ιράκ και του αίματος των μαρτύρων του».

Εν τω μεταξύ, η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ εξέδωσε δύο ανακοινώσεις για να καταδείξει ότι οι μαχητές της επιτέθηκαν στην κατεχόμενη βάση Ain Al-Assad στο δυτικό Ιράκ το βράδυ της Πέμπτης, 25-1-2024 και την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ