Ολιγοήμερες διακοπές στις ΗΠΑ και επιστροφή στην Αθήνα μετά την Πρωτοχρονιά έχει το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη που καλείται να σηκώσει μανίκια καθώς τον περιμένει μια δύσκολη χρονιά. Τα κρίσιμα στοιχήματα είναι τρία και ο χρόνος που υπάρχει για να έχουν ευτυχή κατάληξη για τον ίδιο και το κόμμα του είναι περιορισμένος.

Πριν όμως κληθεί να κολυμπήσει στα βαθιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα Θεοφάνια θα βρίσκεται στο Φανάρι, προσκεκλημένος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Από εκεί και μετά ξεκινά ένας αγώνας δρόμου που οδηγεί μέχρι τις ευρωεκλογές και ενδιάμεσο σταθμό την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη για το Συνέδριο στα τέλη του Φλεβάρη.

Νέα χρονιά… νέα κατάσταση

Το πρώτο «μαξιλαράκι» είναι η τελική Κεντρική Επιτροπή στις 13 και 14 Ιανουαρίου για την έγκριση των κειμένων και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου, που θα διεξαχθεί από τις 15 Ιανουαρίου ως τις 16 Φεβρουαρίου.

Ακολουθεί στα μέσα Φεβρουαρίου η εκλογή συνέδρων και φυσικά το Συνέδριο στα τέλη του ίδιου μήνα.

Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με δημοσιογράφους,

Παράλληλα με αυτά θα «τρέχει» και η ανοικοδόμηση του κόμματος ενόψει της ευρωκάλπης στις 9 Ιουνίου. Πριν όμως φτάσουμε εκεί θα πρέπει να επιλεγεί η λίστα των υποψηφίων με τις τελευταίες πληροφορίες από το κόμμα της Κουμουνδούρου να λένε πως θα καταρτισθεί με εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Πώς θα γίνει αυτό;

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε στους εκπροσώπους του Τύπου (στην παραδοσιακή συνάντηση εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων) πως όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα θέσουν υποψηφιότητα και τα μέλη θα εκλέξουν τους υποψηφίους.

Ένα καινούργιο, φρέσκο πρόσωπο το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ με απώτερο σκοπό να δοθεί μια νέα πνοή και αέρας στο κόμμα

Ένα ακόμα στοίχημα της χρονιάς αποτελεί και η ανάδειξη της νέας «φουρνιάς» στελεχών που θα ξεπηδήσουν από τα περίπου 30 think tank του κόμματος στα οποία έχει επενδύσει ο πρόεδρος του κόμματος. Αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τα στελέχη θα ενσωματωθούν στον νέο πολιτικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και θα συμβάλουν στις νέες επεξεργασίες.

Στη μεγάλη εικόνα, το 2024, ο ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να βγάλει προς τα έξω ένα καινούργιο, φρέσκο πρόσωπο που θα δώσει νέα πνοή και αέρα στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Πριν το ταξίδι στις ΗΠΑ

Πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», συνοδευόμενος από τον Τάιλερ Μακμπέθ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού

Ο Στ. Κασσελάκης επισκέφθηκε μικρά παιδιά που φιλοξενούνται εκεί κατόπιν εισαγγελικής εντολής, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές μαζί τους, ενώ έδωσε και από ένα δώρο στο κάθε παιδί, με εκείνα να του χαρίζουν μια ζωγραφιά με αφιέρωση και να του λένε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι είναι πολύ συγκινητικό και μεγάλη τιμή που βρίσκεται με τα παιδιά.

«Σκεφτόμαστε κάθε μέρα τι θέλουμε για την καινούρια χρονιά και αυτό που θέλουμε είναι πραγματικά να μπορέσει η κοινωνία μας να δει καλύτερες μέρες, και πιστεύουμε ότι υπάρχει ιερή ευθύνη απ’ όλους μας να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και ειδικά παιδάκια σαν κι αυτά εδώ στο Παίδων», υπογράμμισε, ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλους και να υπάρχει αλληλεγγύη στην κοινωνία μας.



ΠΗΓΗ