«Κομμουνιστική συνωμοσία»

Δεν σας έλεγα χθες ότι πρόκειται για συνομωσία, κι ότι μας ζηλεύουν; Φως φανάρι! Εχουμε να κάνουμε με «κομμουνιστική συνωμοσία». Το επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης. Για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, έτσι; Όχι για την έκθεση του Στέητ Ντηπάρτμεντ, να εξηγούμαστε. Διότι εκεί τους «καθάρισε» ο Μακάρθι από την δεκαετία του 1950. Και το υπουργείο Εξωτερικών ων ΗΠΑ έγινε… «άνυδρο τοπίο» για τους κομμουνιστές. Αλλά, κι αυτοί όμως – εντάξει δεν είναι κομμουνιστές – αλλά δεν φέρθηκαν σωστά. Είναι πράγματα αυτά που έγραψαν;

Οι τρεις σωματοφύλακες

Όμως ο κ. Βορίδης, ο ένας εκ των τριών σωματοφυλάκων του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, μοιάζει με τον Αραμι – οι άλλοι δύο είναι ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσος, φέρνουν προς τον Αθω και τον Πόρθο αντίστοιχα, ο Ντ΄ Αρτανιάν είναι έκπληξη, θα σας τον αποκαλύψω άλλη μέρα – χθες ήταν καταπέλτης απέναντι στους «συνωμότες».

Τον ζηλεύουν

Κι εξήγησε γιατί πρέπει να στηριχθεί εκλογικά ο κ. Μητσοτάκης – προσέξτε όχι η Νέα Δημοκρατία…. Είπε συγκεκριμένα ότι «έχει σημασία να λάβει στήριξη ο κ. Μητσοτάκης, που δέχεται επιθέσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με όλες αυτές τις κατασκευές που γίνονται από τους σοσιαλιστές, τους κομμουνιστές, από τους πράσινους για τα θέματα του κράτους δικαίου». Καταλάβατε γιατί πρέπει να ψηφίσετε τον κ. Μητσοτάκη; Τον επιβουλεύονται, τον ζηλεύουν τον άνθρωπο…..

Αχάριστοι!

Και το «χτύπημα» που έχει δεχτεί είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με το Politico μόνο ο ένας στους πέντε ευρωβουλευτές θεωρεί ότι η κυρία Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν μπορεί να έχει δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Φαίνεται ότι το κλίμα δεν είναι «εύκρατο» για την υποψηφιότητα της. Κι εκεί, λοιπόν, που ο δικός μας ήταν έτοιμος και τα είχε συμφωνήσει με τον φίλο του τον Μάνφρεντ, έρχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο – και του κάνει και μούτρα ο Μακρόν, λες και δεν του έφταναν οι φρεγάτες που παραγγείλαμε και τα Ραφάλ! Καταλάβατε όλοι δουλεύουν για τον … «σούπερ Μάριο». Δηλαδή τον κ. Ντράγκι!

Μας μένει…

Και για να το ξεκαθαρίσουμε, θα έχουμε Μητσοτάκη και για τα – τουλάχιστον – επόμενα τρία χρόνια. Δεν θα μας λείψει ούτε αυτός, ούτε οι μεταρρυθμίσεις του. Αλλοίμονο μας, πάρτε τα μέτρα σας!

Οι «νάρκες»

Σας έχω ενημερώσει εγκαίρως, πως αυτό που φοβούνται περισσότερο, μεταξύ των άλλων, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι «νάρκες» της καθημερινότητας. Σκάνε ξαφνικά και κάνουν μεγάλο θόρυβο – διότι τα υπόλοιπα τα έχει τακτοποιήσει ο κ. Σταν.

Ο κ. Γιάννης Καλλιάνος

Ε, λοιπόν έσκασε η «νάρκη» του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Καλλιάνου – η υπόθεση που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο σχετικά με την νοσηλεία του πατέρα του στο νοσοκομείο «Αττικόν». Και το θέμα «πήγε τραίνο» χθες. Δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη, ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, απάντηση του κ. Καλλιάνου. Ηταν ένα από τα κεντρικά θέματα της δημόσιας συζήτησης. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο – αυτό είναι άλλο θέμα.

Το σύστημα υγείας

Αυτό όμως που ανέδειξε το βιντεάκι του βουλευτή είναι το τεράστιο πρόβλημα της δημόσιας υγείας. Κι ανέσυρε δυσάρεστες μνήμες και εμπειρίες χιλιάδων ανθρώπων – υπηκόων αυτής της δύσμοιρης χώρας. Κι η συζήτηση για την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων … «πάει σύννεφο»! Ακόμη κανα – δυο τέτοια περιστατικά και η υπόθεση Κατρούγκαλου, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα μοιάζει με ανέκδοτο….

Τα λάφυρα;

Εν τω μεταξύ χθες ήταν η ημέρα των «Σπαρτιατών». Πρωτίστως συνέβη το αναμενόμενο. Δηλαδή αποκλείστηκαν από τις ευρωεκλογές. Τελεία! Και πλέον ερίζουν η Ελληνική Λύση» και η «Νίκη» τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα της «Δεξιάς της Δεξιάς», ποιο θα «λαφυραγωγήσει» πρώτο και περισσότερο τους άστεγους ψηφοφόρους των «Σπαρτιατών». Υπάρχουν βέβαια και μικρότεροι σχηματισμοί που μπορεί να κάνουν «κλικ» στους … «άστεγους»!

Ανοήτως

Μ΄ άρεσε που ο πρόεδρος του κόμματος – ο Θεός να το κάνει κόμμα… – κ. Βασίλης Στίγκας έκανε και σκληρή δήλωση κατά του κ. Μητσοτάκη. Πριν από τον πρωθυπουργό αυτός είχε καταγγείλει τους 11 βουλευτές του για greek mafia στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και με βάση αυτές τις καταγγελίες και την δίωξη που ασκήθηκε «κόπηκε» το ψηφοδέλτιο. Στερνή μου γνώση….

Εκκρεμότητα

Τώρα βέβαια παραμένει σε εκκρεμότητα – αλλά δεν νομίζω για πολύ… – στο εκλογοδικείο η τύχη του κόμματος των «Σπαρτιατών» και η αναπλήρωση των εδρών στο κοινοβούλιο. Για το πρώτο θέμα υπάρχει ομοφωνία. Αλλά για τον τρόπο αναπλήρωσης παρατηρείται δυστοκία! Θα γίνουν εκλογές στις 11 περιφέρειες ή θα διαμοιραστούν οι έδρες με βάση τη δύναμη των κομμάτων; Ελα μου ντε…. Το πρώτο το «ξορκίζει το Μέγαρο Μαξίμου, το δεύτερο το επιθυμεί. Σε λίγες μέρες, πάντως, θα γίνουμε σοφότεροι!

Διασυρμός

Η δημοσιογράφος κυρία Βίκυ Φλέσσα, υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρήκε έναν … «εύστοχο» τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία της. Πως; Δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι «τα παιδιά στα Τέμπη τα σκοτώσαμε όλοι μαζί»! Μάλιστα «όλοι μαζί»! Είναι εντυπωσιακό πως μπορεί κάποιος να αυτοδιασυρθεί στην προσπάθεια του από την μία πλευρά να υπερβάλει τόσο, που να αλλοιώσει την ουσία του θέματος στο οποίο αναφέρεται, κι από την άλλη να προσπαθήσει να σώσει στην προκειμένη περίπτωση – αν είναι δυνατόν! – τον κ. Μητσοτάκη και τους άλλους εμπλεκόμενους πολιτικούς. Δηλαδή δεν φταίνε συγκεκριμένοι άνθρωποι που είχαν την ευθύνη. Όχι. Φταίει επί παραδείγματι ο περιπτεράς της γειτονιάς μου….

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Εν τω μεταξύ υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση των υποκλοπών. Στο σκέλος που αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Με απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ κάλεσε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, να γνωστοποιήσει στον κ. Ανδρουλάκη την εισαγγελική διάταξη και τον πλήρη φάκελο με το υλικό που είχε συλλεγεί. Μάλιστα! Θυμάμαι όμως κάτι παλιές διαρροές που έλεγαν πως ο φάκελος του κ. Ανδρουλάκη έχει καταστραφεί. Είμαι περίεργος να μάθω τελικά αν υπάρχει φάκελος και τι περιέχει. Υποθέτω ότι κι ο κ. Ανδρουλάκης τις ίδιες απορίες έχει!



ΠΗΓΗ