Εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής η Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης, με τους παρευρισκόμενους να κρατούν σχετικά ομοφοβικά πανό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Orthodoxia News Agency, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, κόσμος παρευρέθηκε στον καθεδρικό ναό της Κατερίνης με σκοπό να παρακολουθήσει την ομοφοβική ομιλία του μητροπολίτη κ. Γεωργίου.

Με πανό όπως «Λέμε όχι στο νομοσχέδιο» και «Λέμε ναι στην παραδοσιακή οικογένεια»

Η ομιλία είχε στόχο να παρουσιάσει τις θέσεις της εκκλησίας σχετικά με το νομοσχέδιο, καθώς και να αναδείξει την αντίθεση του μητροπολίτη.

«Η διδασκαλία της πίστης μας είναι ξεκάθαρη στο ζήτημα αυτό. Ο Θεός έπλασε εξαρχής έναν άνδρα και μια γυναίκα και τους ευλόγησε λέγοντας: “αὐξάνεσθε καί πληθύνεσθε” (Γεν. α΄ 27-28), “και έσονται οι δύο εἰς σάρκα μίαν” (Γεν. β΄ 24). Επομένως αυτή μόνο την ένωση όρισε ο Δημιουργός και αυτή μόνο ευλόγησε. Η ένωση αυτή – που αποτελεί “μυστήριον μέγα” κατά τον Απ. Παύλο – οδηγεί στη δημιουργία της οικογένειας και συμπληρώνεται με τη γονεϊκότητα, ως δώρο Θεού και προίκισμα της φύσης. Το προωθούμενο νομοσχέδιο, αλλοιώνει, φθείρει, υπονομεύει και καταργεί τον ιερό θεσμό του γάμου και της οικογένειας», είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης.

Την ομιλία παρακολούθησε κόσμος κρατώντας πανό με ομοφοβικά συνθήματα, όπως «Λέμε όχι στο νομοσχέδιο» και «Λέμε ναι στην παραδοσιακή οικογένεια», αλλά και πολλές ελληνικές σημαίες.

Σύμφωνα με το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο, παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και τις προσεχείς ημέρες, στην Κατερίνη, το Αγρίνιο, τον Λόφο και τον Κορινό.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ