Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αναζητεί τρόπο για να μπει στη Βουλή, διαμήνυσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Talk Radio 98.9».

Συγκεκριμένα, η Βούλα Κεχαγιά επισήμανε πως ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν κάνει καμία κίνηση, δεν συζητεί με κανέναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που θα μπορούσε να κινήσει τα νήματα και κάνει τη δουλειά του, όπως ξέρει να την κάνει, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι μια άλλη συζήτηση, παράλληλη, αν τα φέρει έτσι η κατάσταση και υπάρξει μία παραίτηση ή κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσε να δρομολογήσει σενάριο εισόδου του κ. Κασσελάκη στη Βουλή».

«Θεωρούμε ότι εάν κατατίθετο η συγκεκριμένη πρόταση μομφής θα έδινε πολιτικό πλεονέκτημα στον κ. Μητσοτάκη»

Όσον αφορά τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη δικαιοσύνη η Βούλα Κεχαγιά τόνισε πως «δεν θεωρώ ότι ήταν επίθεση, αλλά μια αιχμηρή κριτική. Την ώρα που λιμνάζουν κάποια πολύ σημαντικά θέματα για την ελληνική κοινωνία στη Δικαιοσύνη, όπως η διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών -ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι επιχειρείται συγκάλυψη- ή το θέμα με τις υποκλοπές και το Predator, όπου ακόμη και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παρενέβη για την Intellexa που εμπορεύεται στη χώρα μας το Predator, και για τους ιδιοκτήτες της, ήθελε να επισημάνει ότι η Δικαιοσύνη έδειξε μία σπουδή για τη δική του τη περίπτωση».

Στη συνέχεια σχολίασε ότι «υπάρχει μία υπόνοια ότι μπορεί να έγινε και μία προσπάθεια αντιπερισπασμού, επειδή υπήρχε το θέμα της ευρωβουλευτού της ΝΔ, της κ. Ασημακοπούλου και οι διαρροές των email από το υπουργείο Εσωτερικών».  Πάνω σε αυτό το ζήτημα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υποστήριξε ότι το θέμα της εταιρείας του κ. Κασσελάκη προέκυψε ήδη από τις 23 Φεβρουαρίου.

«Θέλω να πω ότι η Εισαγγελία θα μπορούσε να παρέμβει και από τότε, απλώς παρενέβη την ίδια ημέρα που παρενέβη και για την κ. Ασημακοπούλου. Είναι ένα θέμα χρονικής συγκυρίας», πρόσθεσε η Βούλα Κεχαγιά.

«Όλοι καταδικάζουμε αυτή την επίθεση από τη ρωσική πλευρά»

Για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, λέγοντας πως «να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι offshore, είναι εταιρεία της αλλοδαπής. Ο ίδιος εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή μη κρύβοντας ότι έχει εταιρεία στο εξωτερικό, στην αλλοδαπή, στις ΗΠΑ για την ακρίβεια, κάτι που σημαίνει ότι φορολογείται εκεί και μάλιστα με 50%. Σε σχέση με τη νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες και αν εμπίπτει σε αυτή και, επίσης, αν υπάρχει κώλυμα, ακόμη και ως εξωκοινοβουλευτικός πολιτικός αρχηγός, να διαθέτει εταιρεία στην αλλοδαπή, εφόσον αυτό διευκρινιστεί νομικώς με απόλυτο τρόπο, ο κ. Κασσελάκης έχει διαμηνύσει ότι θα μεταβιβάσει την ακριβώς επόμενη μέρα τις μετοχές του. Δεν θα είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος εταιρείας στην αλλοδαπή».

Σχολιάζοντας την πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε πως «είναι απαράδεκτη, όλοι καταδικάζουμε αυτή την επίθεση από τη ρωσική πλευρά, την οποία μάλιστα παραδέχτηκε με επιχειρήματα του τύπου ότι είχε άλλους στόχους, κάποιες αποθήκες σιτηρών. Φυσικά είναι ανεπίτρεπτο, δεν εμπίπτει καν στα πρωτόκολλα μιας εμπόλεμης κατάστασης».

Για τα πιθανά πολιτικά αποτελέσματα της διαδικασίας πρότασης μομφής στην κυβέρνηση, όπως προτάθηκε από τη Νέα Αριστερά, η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε ότι «θεωρούμε ότι εάν κατατίθετο η συγκεκριμένη πρόταση μομφής θα έδινε πολιτικό πλεονέκτημα στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ούτως ή άλλως θα εξασφάλιζε, αφού δεν θα καταψηφιζόταν η κυβέρνησή του, και ψήφο εμπιστοσύνης. Τι είχε συμβεί όμως πριν από δύο εβδομάδες; Η ΝΔ είχε φοβερές απώλειες στην κοινοβουλευτική της ομάδα, στην ψηφοφορία για την ισότητα στο γάμο, για τα ομόφυλα ζευγάρια, επομένως μια πρόταση μομφής θα την επανασυσπείρωνε και θα βλέπαμε και τον κ. Σαμαρά να ψηφίζει υπέρ της κυβέρνησης. Θα εξυπηρετούσε και το ΠΑΣΟΚ, διότι έχοντας εσωτερικά προβλήματα σε σχέση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα το βόλευε να μετατεθεί μία τέτοια ψηφοφορία».



ΠΗΓΗ