Στην παρουσίαση του προγράμματος «Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας» που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, στο Ζάππειο Μέγαρο, έδωσε το παρών και μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έδειξε στην πράξη τη σημασία της υγιεινής διατροφής, αλλά και της άθλησης για την υγεία

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «αντιμετωπίζουμε την παχυσαρκία ως ένα πρόβλημα υγείας, όχι ως κάτι το οποίο έχει να κάνει με την εμφάνισή σας. Αγαπάμε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εμφάνισης. Δεν κάνουμε καμία διάκριση, όμως ξέρουμε πολύ καλά ότι η παχυσαρκία είναι ένα μεγάλο βάρος, το οποίο κάνει τη δική σας τη ζωή δύσκολη και αν δεν αντιμετωπιστεί στα παιδικά χρόνια ενδεχομένως να την κάνει ακόμα δυσκολότερη όταν μεγαλώσετε».

Ο Μητσοτάκης έπαιξε μπάσκετ με τον Θοδωρή Παπαλουκά και μαγείρεψε με τον Πάνο Ιωαννίδη

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε εκτείνεται σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, αναγνωρίζοντας εξ αρχής ότι η παχυσαρκία ενός παιδιού δεν είναι επιλογή, είναι αποτέλεσμα του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνει. Τόνισε παράλληλα τη σημασία της υγιεινής διατροφής, αλλά και της άθλησης για την υγεία των παιδιών.

Εδωσε δε, ο ίδιος το καλό παράδειγμα στα παιδιά, παίζοντας μπάσκετ με τον Θοδωρή Παπαλουκά και μαγειρεύοντας με τον Πάνο Ιωαννίδη.

Δείτε εικόνες

Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας: Ο πρωθυπουργός παίζει μπάσκετ με τον Θοδωρή Παπαλουκά

Ο πρωθυπουργός έδωσε το καλό παράδειγμα

Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας: Ο πρωθυπουργός παίζει μπάσκετ με τον Θοδωρή Παπαλουκά

Διαγωνισμός σουτ Μητσοτάκη – Παπαλουκά

Ο πρωθυπουργός μαγειρεύει με τον Πάνο Ιωαννίδη

Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας: Ο πρωθυπουργός μαγειρεύει με τον Πάνο Ιωαννίδη

Ο πρωθυπουργός μαγειρεύει υπό το βλέμμα ενός μικρού κριτή

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ