Ο Άγγελος Κάβουρας, ο μοναδικός μαθητής του Δημοτικού Σχολείου των Αρκιών δεν ήταν η μοναδική παιδική φωνή που είπε τα κάλαντα!

Οι περίπου 40 κάτοικοι των ακριτικών Αρκιών τον άκουσαν να τραγουδά τα κάλαντα μαζί με την μικρή συμπατριώτισσά του΄Ελενα που ήρθε από το εξωτερικό για να περάσει τις διακοπές της με τους συγγενείς.

«Το ζήτησα ως δώρο από την οικογένειά μου να έρθουμε εδώ και τις γιορτές αυτές για να πω τα κάλαντα με τον πατριώτη μου»

Μάλιστα ήταν κάτι που ζήτησε η ίδια η μικρούλα από τους γονείς της.

Ο Άγγελος και η Έλενα

Η μικρή Έλενα είπε πως «Το ζήτησα ως δώρο από την οικογένειά μου να έρθουμε εδώ και τις γιορτές αυτές για να πω τα κάλαντα με τον πατριώτη μου και να ζήσω στην ησυχία του νησιού μας».

Ο Άγγελος είναι μαθητής της Πέμπτης Δημοτικού και όταν τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο θα μεταβεί στο γειτονικό νησί των Λειψών για να συνεχίσει στο Γυμνάσιο. «Θέλω να γίνω στρατιωτικός και να υπηρετήσω στα ακριτικά νησιά» λέει.

Από το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, οι πόρτες των λιγοστών κατοίκων έχεουν ανοίξει διάπλατα για να γεμίσουν τα σπίτια με τις φωνές του Άγγελου και της Έλενας. Ανεξαρτήτων των λιγοστών κατοίκων το κλίμα στους Αρκιούς είναι γιορτινό και προσφέρει γαλήνη σε όσους αγαπούν την ηρεμία.

Να θυμίσουμε πως η οικογένεια του Άγγελου μετακόμισε στους Αρκιούς για να μην κλείσει το Δημοτικό σχολείο.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ