Στη Μέγκαν Μαρκλ αποδίδει τη διαρροή του ονόματος του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον ως τους «βασιλικούς ρατσιστές» η βρετανική Sun.

Τα δύο ονόματα που περιλαμβάνονται στο «Endgame» του Omid Scobie φέρεται να διέρρευσε η Μέγκαν Μαρκλ σε μια πράξη εκδίκησης σύμφωνα με τα σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα.

Τα ονόματα του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον περιλαμβάνονταν σε μια επιστολή της Μέγκαν Μαρκλ προς τον βασιλιά αναφορικά με τα σχόλια γύρω από το χρώμα του δέρματος του μικρού πρίγκιπα Άρτσι.

Αυτό το γράμμα είναι κλειδωμένο και κανείς από τον κύκλο του βασιλιά δεν θα είχε ενημερώσει κανέναν για το περιεχόμενό του. Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να ήταν το στρατόπεδο των Σάσεξ που διέρρευσε τα ονόματα

«Είναι απίθανο τα ονόματα να προέρχονται από εδώ» σχολιάζει πηγή μέσα από το παλάτι.

«Αυτό το γράμμα είναι κλειδωμένο και κανείς από τον κύκλο του βασιλιά δεν θα είχε ενημερώσει κανέναν για το περιεχόμενό του. Κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να ήταν το στρατόπεδο των Σάσεξ που διέρρευσε τα ονόματα», σημείωσε άλλος γνώστης των βασιλικών θεμάτων.

«Είναι μια άσχημη και σκόπιμη επίθεση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Εκτιμούν ότι οι Σάσεξ, που έχουν πλέον έδρα τους τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μετά το περίφημο Megxit, ενήργησαν από πείσμα για τον τρόπο που αισθάνονται πως τους φέρθηκαν.

«Μερικοί λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται καλύτερα κρύο και αυτό φαίνεται να έχει σερβιριστεί από τους Σάσεξ», εκτιμά ο βασιλικός συγγραφέας Robert Jobson.

«Σε κάποιο στάδιο, η συμπεριφορά αυτού του είδους από τους Σάσεξ θα πρέπει να σταματήσει γιατί μακροπρόθεσμα βλάπτει τη μοναρχία και σίγουρα δεν βοηθάει ούτε τον σκοπό τους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο συγγραφέας του Endgame Omid Scobie, που συχνά αποκαλείται φερέφωνο της Μέγκαν Μαρκλ, πέρασε χρόνο στο Λος Άντζελες ερευνώντας για το βιβλίο που έχει επικριθεί για έντονη προκατάληψη προς τους Σάσεξ.

Η Μέγκαν Μαρκλ αρχικά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς πως συνεργάστηκε στο πρώτο του βιβλίο Finding Freedom. Λίγο αργότερα όμως παραδέχτηκε τελικά ότι είχε συνεργαστεί μαζί του.

Η άρνηση της αποκάλυψης από τον Omid Scobie

Ο Omid Scobie σημείωνε πως στο Endgame δεν μπορούσε να αποκαλύψει τα ονόματα λόγω των νόμων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αποκαλύφθηκε όμως πριν από λίγες ώρες πως τα ονόματα του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον περιέχονται στην ολλανδική έκδοση.

Ο Omid Scobie αρνείται ότι τα έγραψε σε οποιοδήποτε απο τα προσχέδιά του, αλλά δεν δίνει καμία πειστική εξήγηση για το πώς τελικά κυκλοφόρησαν.

Μια πηγή κοντά στον Ολλανδό εκδότη Xander Uitgevers σημείωσε πως η μετάφραση του χειρογράφου ήταν σωστή.

«Το λάθος δεν συνέβη στην Ολλανδία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τη στιγμή που έγιναν αντιληπτά τα αντίτυπα με τα ονόματα στην Ολλανδία ελέγχονται εξονυχιστικά τα αντίγραφα του βιβλίου σε όλο τον κόσμο για να διαπιστωθεί αν περιέχονται και σε άλλες εκδόσεις.

Η Μέγκαν Μαρκλ είχε γράψει επιστολή στον βασιλιά Κάρολο το 2021 για δύο ξεχωριστά περιστατικά που ισχυρίστηκε πως υπήρξε «ασυναίσθητη προκατάληψη» σχετικά με το χρώμα του πρίγκιπα Άρτσι.

Ακολούθησαν οι ισχυρισμοί της στη συνέντευξη που έδωσαν στην Όπρα με τον πρίγκιπα Χάρι.

Με τις εξελίξεις να τρέχουν γύρω από το νέο σκάνδαλο, ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε στο Ντουμπάι για να συναντήσει τους παγκόσμιους ηγέτες στο περιβαλλοντικό συνέδριο COP28.

«Επικεντρώνεται στη δουλειά και αυτό είναι που κάνει» ανέφερε πηγή κοντά στο παλάτι.



ΠΗΓΗ