Έκλεισε σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2023, τα 75 του χρόνια ο βασιλιάς Κάρολος και οι επίσημοι εορτασμοί έχουν ξεκινήσει ήδη από χθες. Οι μεγάλοι απόντες είναι ο γιος του, πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ.

Παρόλο που ρεπορτάζ ήθελαν τους δυο τους να αρνούνται να παραβρεθούν στα γενέθλια, διαψεύστηκαν από τον εκπρόσωπο του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, καθώς δεν είχαν λάβει καν πρόσκληση, σύμφωνα με την επίσημη θέση του ζευγαριού.

Από το καθιερωμένο «tea party» των εορτασμών

Το παρασκήνιο και τα παραλειπόμενα των γενεθλίων

Ωστόσο, οι ειδικοί αναλυτές επί των θεμάτων της βασιλικής οικογένειας έχουν τις δικές τους πηγές και τους ισχυρισμούς τους, με πλούσιο παρασκήνιο και παραλειπόμενα.

Οι εορτασμοί των 75ων γενεθλίων του βασιλιά Κάρολου άρχισαν από τη Δευτέρα, με πάρτι τσαγιού προς τιμήν του και στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη για ανήμερα «κλειστή» οικογενειακή γιορτή.

Ειδικός επί της βασιλικών ζητημάτων ο Neal Sean ισχυρίστηκε ότι ο Κάρολος και η βασιλική οικογένεια ένιωσαν ανακούφιση με την απουσία του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

Όπως είπε ο ίδιος στο Fox News, «Ας είμαστε ξεκάθαροι, τα κυριότερα μέλη της βρετανικής μοναρχίας νιώθουν κάτι παραπάνω από ανακούφιση από τα νέα ότι οι δύο πρώην του Παλατιού, όπως ο Χάρι και η Μέγκαν, απλώς δεν πρόκειται να επιστρέψουν για τους γενέθλιους εορτασμούς της Αυτού Μεγαλειότητος, του Βασιλιά. Το απλό γεγονός είναι ότι αυτές οι ειδήσεις αποτελούσαν πρόβλημα, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό, καθώς ποιος χρειάζεται θύματα σε μια οικογενειακή γιορτή;»

Το μέλλον των σχέσεων του Χάρι και της Μέγκαν με τη βασιλική οικογένεια προβάλλει αβέβαιο

Οι μεγάλοι απόντες των γενεθλίων

Τι λένε οι ειδικοί αναλυτές

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παρόλο που ο βασιλιάς Κάρολος θα ήθελε να συμφιλιωθεί με τον Χάρι και να τον καλωσορίσει πίσω στην οικογένεια, ωστόσο τώρα υπάρχει μεγαλύτερο ζήτημα με τα βασικά μέλη της υπόλοιπης οικογένειας.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι πριν από πέντε χρόνια δεν θα είχε φανταστεί ο βασιλιάς να γίνουν έτσι τα ιστορικά του γενέθλια, αλλά τώρα που είναι πλέον εστεμμένος, σίγουρα συνειδητοποιεί, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά του, πόσο δύσκολο είναι να ηγείται της μοναρχίας στην πράξη.

Χαρούμενος στα 75α του γενέθλια ο βασιλιάς Κάρολος

Άλλος αναλυτής, ο Richard Fitzwilliams, σύμφωνα με το «Τhe Blast» σημείωσε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το εάν προσκλήθηκαν ή όχι για τα γενέθλια, καθώς ήδη οι σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια είναι τεταμένες. Ωστόσο θα ήθελαν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ μια απολογία από την οικογένεια.

Το αίμα νερό δεν γίνεται, ακόμη και για τους… γαλαζοαίματους

Εδώ να θυμίσουμε ότι εξαίρεση αποτελεί η σχέση του Χάρι με τις ξαδέρφες του, Ευγενία και Βεατρίκη, με τις οποίες διατηρεί άψογες οικογενειακές σχέσεις και οι δεσμοί του παραμένουν ιδιαίτερα ισχυροί μαζί τους, παρά την απόσταση που τους χωρίζει, καθώς βρίσκουν τρόπο να συναντιούνται και να περνούν μαζί ποιοτικό χρόνο.

Πηγές εκ των έσω που επικαλείται το BBC, ισχυρίστηκαν ότι μπορεί να μην υπήρξε επικοινωνία για την πρόσκληση των γενεθλίων, ωστόσο ο πρίγκιπας Χάρι θα καλέσει τον πατέρα του για να του ευχηθεί για τα 75α γενέθλιά του, από το σπίτι του στην Καλιφόρνια.

Πάντως το μέλλον μεταξύ των συγγενών κι από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού προβάλλει αβέβαιο κι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξελίξεις που τους αφορούν.



ΠΗΓΗ