Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας όσα είπε την Πέμπτη σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που πήρε την πρωτοβουλία για το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, εισηγείται το νομοσχέδιο και ζητά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να το υπερψηφίσει.

Προσθέτουν ότι ουδέποτε ενθάρρυνε την αποχή και πως αντιθέτως ζήτησε υπερψήφιση. Η αποχή είπε ότι είναι μια καλύτερη διέξοδος από την καταψήφιση, διευκρινίζουν.

Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε για τους υπουργούς ότι έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση λόγω συλλογικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.

Και τονίζουν πως αυτοί που κατηγορούν την κυβέρνηση, «4,5 χρόνια που ήταν στην εξουσία δεν έφεραν τίποτα από όσα μετά θυμήθηκαν».

Ως προς την ψηφοφορία, τα κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι τηρούν μια παράδοση της ΝΔ μη επιβολής πειθαρχίας σε θέματα δικαιωμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξιολογείται η στάση του καθενός.

Κασσελάκης: Πολιτική δειλία Μητσοτάκη

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, που επικαλέστηκε και τον ίδιο, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι «ήταν μια συνέντευξη που είχε και μερικά θετικά και μερικά με τα οποία εγώ εξεπλάγην».

«Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν;», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το όνομά του» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας, προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του», προσθέτοντας ότι η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».



ΠΗΓΗ