Για τους λόγους που παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε το ιστορικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Δραγάσακης στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

«Παραμένω μέλος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όχι μόνο γιατί είμαι ένας από τις πολλές και τους πολλούς που δημιουργήσαμε πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες από κοινού αυτό το εγχείρημα, αλλά και από έγνοια για τον ρόλο και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος της Αριστεράς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δεν είναι αξιόπιστος φορέας»

Ακολούθως, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μεγεθύνθηκε στην πορεία του μέσα από τη σύνθεση και την υπέρβαση των διαφορών, όχι μέσα από τη λογική των εσωτερικών εχθρών», αναφερόμενος κριτικά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Είπε, επίσης, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε στην ιστορική διαδρομή του να γίνει πόλος έλξης και σημείο αναφοράς της προοδευτικής πλειοψηφίας του τόπου, καθώς και έκφραση της κυβερνώσας Αριστεράς».

Ο Γιάννης Δραγασάκης

«Τι κάνουμε σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του;»

Ο Γιάννης Δραγασάκης υποστήριξε ότι «σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανασύνθεσης και ανασυγκρότησης της Αριστεράς και του ευρύτερου προοδευτικού ρόλου. Σε αυτή τη διαδικασία δεν χωρά ένας νέος εμφύλιος».

Επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δεν είναι αξιόπιστος φορέας. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ελκυστικός».

Είπε ακόμη ότι η σκέψη του πάει κατευθείαν στο τρίτο ημίχρονο. «Τι κάνουμε μετά; Τι κάνουμε σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του, όπου έχουμε κι άλλον φορέα ή φορείς στον ευρύτερο χώρο, αλλά κανείς από τους φορείς δεν μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία Μητσοτάκη» διερωτήθηκε.

Για την επιλογή παραίτησης από την Κεντρική Επιτροπή είπε πως «είτε θα έμενα και θα διαπληκτιζόμουν στην Κεντρική Επιτροπή, είτε θα έκανα αυτό που συνέβη».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη. «Του είπα: »αν με ρωτούσες, θα σε απέτρεπα να βάλεις υποψηφιότητα (…), πώς θες να γίνεις πρόεδρος σε ένα κόμμα της Αριστεράς όταν δεν έχεις σχέση με την Αριστερά; Το »καλημέρα, ήρθα, θέλω να γίνω πρόεδρος» παραμένει στη δική μου αντίληψη κάτι που δεν μπορώ να αποδεχτώ ως μέρος μιας εύλογης δημοκρατικής διαδικασίας», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.



ΠΗΓΗ