Θα ψηφίσει την τροπολογία για τους ξένους εργάτες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Διονύσης Καλαματιανός.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι ενταγμένη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, σύστημα διορισμού και προσλήψεων των εκπαιδευτικών της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης και λοιπές διατάξεις».

«Σήμερα απολαμβάνουμε τον τρόπο που υιοθετείτε και δικά μας επιχειρήματα»

«Εμείς με ξεκάθαρο τρόπο στηρίζουμε την τροπολογία παρότι είναι πρόχειρη, ατελής και χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες γιατί θέλουμε να υπάρχουν εργατικά χέρια και οι άνθρωποι αυτοί να έχουν πλήρη εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε συγκεκριμένα ο Διονύσης Καλαματιανός.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Διονύσης Κακλαματιάνος είπε πως «σήμερα απολαμβάνουμε τον τρόπο που υιοθετείτε και δικά μας επιχειρήματα -αν και σας τα λέγαμε εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα ακούγατε- για να αντικρούσετε τον κ. Σαμαρά και τους άλλους βουλευτές της ΝΔ που αντιδρούν στην τροπολογία που φέρνετε για τους εργάτες γης».

Ο Διονύσης Καλαματιανός

Καλαματιανός σε Γεωργιάδη: Κάνατε πιο δύσκολη τη διαδικασία μετάκλησης και δημιουργήσατε ένα αδιέξοδο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλόγισε στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι «εσείς προσωπικά κάνατε τα πάντα το προηγούμενο διάστημα για να διώξετε τους ξένους εργάτες γης καθώς αυστηροποιήσατε το πλαίσιο, κάνατε πιο δύσκολη τη διαδικασία μετάκλησης και έτσι δημιουργήσατε ένα αδιέξοδο γι’ αυτό στράφηκαν και πήγαν σε άλλες χώρες»

«Οι άλλες χώρες για να προσελκύσουν ξένους εργάτες γης τους δίνουν άδεια διαμονής, εργασίας και διασύνδεσης με τις οικογένειές τους» ανέφερε ο κ. Καλαματιανός.

Καταληκτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε ότι «εσείς, όμως αυτά τα πράγματα δεν τα προβλέπετε. Αντίθετα τους λέτε λαθρομετανάστες και τους διώχνετε. Αυτό δείχνει πόσο υποκριτική είναι η στάση σας».

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ