Ο Τζο Μπάιντεν τα έκανε πάλι μαντάρα. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που δίνει κάθε χρόνο τέτοιες μέρες για να δώσει χάρη σε δύο γαλοπούλες, σύμφωνα με το γνωστό αμερικανικό έθιμο, αποφάσισε να πει δύο λόγια από καρδιάς και έτσι μπέρδεψε την Τέιλορ Σουίφτ με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Συγκεκριμένα, καθοδόν προς την Μέρα των Ευχαριστιών ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε χάρη στη Λίμπερτι και τη Μπελ να ζήσουν ελεύθερες στο όρος Βέρνο και όχι στο πιάτο κάποιων συμπολιτών του, λέγοντας ότι ήταν ιδιαίτερες ζωηρές, ανταγωνίζονταν ποια θα είναι δίπλα του στο χορτάρι του Λευκού Οίκου, ακριβώς όπως «η Μπρίτνει στην περιοδεία της που τώρα… βρίσκεται στη Βραζιλία».

Όχι 60, αλλά 81!

Φυσικά, ακόμα και οι πέτρες ξέρουν ότι στη Βραζιλία βρίσκεται η Τέιλορ Σουίφτ, της οποίας η δυσκολία να αναπνεύσει λόγω ακραίας ζέστης στη συναυλία της στο Ρίο ντε Τζανέϊρο έκανε τις τελευταίες μέρες το γύρο του Διαδικτύου. Μάλιστα, ο θάνατος μιας 23χροης θαυμάστριας της εξαιτίας της αφόρητης ζέστης την οδήγησε να αναβάλει τη Σαββατιάτικη εμφάνιση της.

Ο Τζο Μπάιντεν μπέρδεψε την Τέιλορ Σουίφτ με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς δικαιώνοντας όσους λένε ότι είναι πολύ μεγάλος για μια ακόμα θητεία στον Λευκό Οίκο

Το παραπάνω περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει στο κενό το αστείο του ότι μόλις έκλεισε τα 60, όταν όλοι ξέρουν ότι σήμερα γιόρτασε τα 81α γενέθλια του με τα τρία τέταρτα των Αμερικανών να θεωρούν ότι είναι πολύ μεγάλος για να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία για λογαριασμό του Δημοκρατικού κόμματος στις εκλογές του επόμενου χρόνου.

Το έθιμο

Για την ιστορία το έθιμο προβλέπει ότι την τελευταία Τετάρτη του Νοεμβρίου, παραμονή των Ευχαριστιών, ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχεται στον Λευκό Οίκο δύο αφράτες και στρουμπουλές γαλοπούλες στις οποίες δίνει αστεία ονόματα και στη συνέχεια ως «καλός νονός» τους δίνει χάρη για να μην καταλήξουν σε κάποιο τραπέζι, αλλά για να ζήσουν ελεύθερες στα όρη και τα βουνά.

Να σημειωθεί ότι ο εθνικός οργανισμός γαλοπούλας δωρίζει κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο δύο γαλοπούλες από το 1947. Ο Ρόναλντ Ρήγκαν ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που τους έδωσε χάρη το 1987, για να αποφύγει να δώσει απάντηση στους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν αν θα έδινε χάρη στους Όλιβερ Νορθ και Τζον Ποιντέξτερ, που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο Ιράν γκέιτ. Δυο χρόνια αργότερα, ο Τζόρτζ Μπους, επανέλαβε τη χάρη προς τις γαλοπούλες, και κάπως έτσι το εθιμο καθιερώθηε στη συνείδηση του αμερικανικού λαού.

Περισσότερα Εδω



ΠΗΓΗ